بررسی طرح های تحقیقاتی پیشنهاد شده و مصوب پژوهشگران ایرانی در سال ۱۳۷۶

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: فصلنامه رهیافت، دوره: 9، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_RHYFT-9-21_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده عصاره

-

چکیده

این مقاله بر آن است تا به بررسی «بانک اطلاعاتی ملی تحقیقات (۱۳۷۶)، بپردازد که دربرگیرنده ۶۶۰۲ طرح پیشنهادی است این طرح ها را ۳۹۴۲ مجری اصلی عرضه کرده اند که از این تعداد، مجموعا ۱۳۵۸ طرح تحقیقاتی به تصویب نهایی شورای پژوهش های علمی کشور رسیده و به سازمان های مجری ابلاغ گردیده و بعضا به اجرا درآمده است. در این بانک اطلاعاتی، تعداد مجریان اصلی به تفکیک جنسیت مشخص و توزیع فراوانی طرح های پیشنهادی و مصوب نیز ترسیم خواهد شد همچنین، جدول رتبه بندی شده مجریان اصلی براساس تعداد طرح های عرضه شده و نیز تعداد طرح های مصوب به نمایش در خواهد آمد. دانشگاه هاو موسسات تحقیقاتی کشور براساس تعداد طرح های پیشنهادی و تصویب شده، رتبه بندی می شوند و بدین وسیله، میزان مشارکت دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور به طور عام و پژوهشگران ایرانی به طور خاص، در این بانک اطلاعاتی مشخص می گردد. سپس، کل جامعه پژوهشگران ایرانی در سال ۱۳۷۶ با جامعه شرکت کننده در نخستین فراخوان شورای پژوهش های علمی کشور مقایسه و مشخص می شود که چه تعداد از کل پژوهشگران ایرانی در این فراخوان شرکت کرده و چه تعداد شرکت نکرده اند؛ به عبارت دیگر، توزیع نیروی انسانی تحقیقاتی (Manpower) موجود کشور به نمایش گذاشته خواهد شد. توزیع موضوعی طرح های تحقیقاتی پیشنهادی و مصوب نیز ترسیم می گردد تا زمینه های موضوعی ای که احیانا کمتر به آن ها توجه شده، جهت اطلاع پژوهشگران مشخص شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.