اثر خارمریم بر مالون دی آلدئید در بزرگسالان مبتلا به سیروز: یک مطالعه مروری نظام مند بر مطالعات کارآزمایی بالینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیمی و گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: CCMP01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده امینی

(مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.)

محمد باقرنیا

(مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.)

چکیده

سیروز یک بیماری کبدی بسیار آزاردهنده است که عموما با استرس اکسیداتیو و عوارض ناشی از آن همراه است. مالون دی آلدئید یکی از مهم ترین فاکتورهای اکسیداتیو است که در صورت عدم کنترل می تواند منجر به تسریع روند بیماری و تشدید اختلال عملکرد کبد شود. سیلیمارین (عصاره گیاهی موجود در گیاه خار مریم) با اثرات آنتی اکسیدانی خود در این زمینه می تواند یاری رسان باشد. چندین مطالعه کارآزمایی بالینی تاثیر سیلیمارین بر مالون دی آلدئید در سیروز را بررسی کرده اند اما مطالعه مروری در این زمینه وجد ندارد. لذا مطالعه حاضر در راستای بررسی و جمع بندی نتایج این مطالعات انجام شد. روش اجرا شامل جستجوی پایگاه های PubMed ،Scopus و ISI Web of science تا دسامبر ۲۰۲۲ بود. پس از بررسی مطالعات، ۳ مطالعه مرتبط با موضوع حاضر یافت شد که هر سه این مطالعات گزارش کردند که سیلیمارین می تواند مالون دی آلدئید را در بیماران مبتلا به سیروز کاهش دهد و بنابراین اثرات آنتی اکسیدانی دارد. لذا سیلیمارین بواسطه اثرات آنتی اکسیدانی خود در سیروز مفید است.

کلیدواژه ها

خارمریم؛ سیلیمارین؛ سیروز؛ مالون دی آلدئید؛ سیستماتیک ریویو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.