فرایند خنثی سازی روغن کانولا با استفاده از فراصوت و بررسی پارامترهای کیفی روغن نظیر اندیس پراکسید و اندیس آنیزیدین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیمی و گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: CCMP01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری مرادعلی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ساری، ایران

رضا اسماعیل زاده کناری

استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

راضیه رضوی

محقق پسادکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری،ایران

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی اثر خنثی سازی با امواج فراصوت برای ارزیابی پایداری اکسیداتیو روغن کانولا در مقایسه با روش متداول خنثی سازی و کاهش زمان و دمای فرایند می باشد. در این پژوهش خنثی سازی به روش متداول در دمای°C ۸۰ و به مدت ۲۰ دقیقه انجام شد درحالی که خنثی سازی به کمک حمام فراصوت (فرکانس ۲۷۰ وات و ۳۷ کیلوهرتز) در سه سطح دمایی °C ۶۰،°C ۷۰ و°C ۸۰ و سه زمان ۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه انجام شد.آزمون های اندیس پراکسید وآنیزیدین بر روی نمونه های خنثی سازی شده با هر دو روش انجام و نتایج با هم مقایسه شد. نتایج نشان داد اندیس پراکسید و آنیزیدین پس از خنثی سازی به روش فراصوت در حد مطلوبی کاهش یافتند و در نهایت استفاده از حمام فراصوت در شرایط دمایی°C ۷۰ و زمان ۵دقیقه به عنوان شرایط بهینه خنثی سازی پیشنهاد می شود؛ چراکه در این دما اکسایش روغن کمتر اتفاق خواهد افتاد. باتوجه به نتایج حاصله از این پژوهش می توان بیان نمود که به کارگیری امواج فراصوت می تواند جایگزین بالقوه ای برای خنثی-سازی به روش متداول باشد.

کلیدواژه ها

خنثی سازی؛ امواج فراصوت؛ حمام فراصوت؛ روغن کانولا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.