جریان شناسی مقالات مربوط به "فیه مافیه " منتشر شده درنشریات معتبر دهه اخیر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CELPA09_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان مشتاق مهر

استاد تمام گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

احمد گلی

استاد تمام گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

احمد علی زاده اقدم

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید مدنی، آذربایجان شرقی، مرند

چکیده

مولانا جلال الدین محمد بلخی عارف و شاعر نامدار قرن هفتم هجری است. سه اثر منثور مولوی فیه مافیه، مکتوبات یامکاتیب و مجالس سبعه هستند. اما از میان این سه اثر منثور، مکتوبات تنها اثری است که به قلم خود مولوی است. فیهمافیه و مجالس، آموزههایی است که مولانا بیان میکرده و پیروان آن را مینوشتند. و کتابی است که در نسخه های قدیم گاهآن را الاسرار الجلالیه و گاه فیه مافیه خوانده اند. مولانا با مثنوی معنوی معروف خود که سرشار از آموزه های معنوی و تعلیمیو اخلاقی است، بر تارک قله ادب فارسی قرن هفتم درخشش گرفت و دیدار وی با شمس تبریزی برگ تازه ای از زندگی ویگشود تا مولانا با دیوان شمس دل عاشقانش را ربود و تا ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار باشد نام وی نیز نزد ادبدوستان و ادب پروران خواهد درخشید. بنابراین از همان دوران مطالعه و تحقیق در زمینه افکار و اندیشه مولانا جرقه خوردو اینک محدوده فعالیت بیشتر محققان و پژوهشگران حیطه ادبیات فارسی، مختص مولانا و تحقیق پیرامون آثار و افکار واندیشه وی می باشد. در این مقاله سعی شده است تا میزان گرایش های مولوی پژوهان برای انجام تحقیق و پژوهش در بینآثار وی در دهه اخیر یعنی از آغاز سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۹ بررسی گردد و بخصوص پراکندگی مطالعات و تحقیق وپژوهش های منتشر شده در نشریه های ادبی معتبر در زمینه " فیه مافیه " مولانا مورد تحلیل واقع گردد.

کلیدواژه ها

مولانا، تحقیق، نشریه های علمی، فیه مافیه، دهه اخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.