ساختمان های زیرزمینی نمونه ای از معماری سبز در راستای بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود رضائی

استادیار دانشکده مهندسی زنجان، دانشگاه زنجان

مهسا مهاجری

دانشجویان کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه زنجان

مرضیه نهاوندی

سیامند رستم زاده

چکیده

امروزه با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند و آلودگی های زیست محیطی که بر اثر استفاده از این منابع بوجود آمده، موجب شده است که کشور ها رو به سوی استفاده از منابع تجدید پذیر و توسعه پایدار آورند. که در این میان، معماریسبز که برگرفته از توسعه پایدار است در پاسخ به پیامد های ناشی از صنعتی شدن، به عنوان رویکردی از معماری پایدار که بر مبنای سازگاری بنا با محیط زیست به منظور کنترل مصرف انرژی و حفظ منابع طبیعی بوجود آمده است. در این راستا، ساختمان های زیرزمینی که در معماری بومی ما جایگاه ویژهای دارند و بر اساس استفاده از انرژی گرمای زمین طراحی شدهاند به عنوان نمونهای ازساختمان های سبز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. لذا این مقاله درصدد است ابتدا به بررسی ابعاد معماری سبز و اصول طراحی آن پرداخته و سپس با تاکید به نحوه مناسب ارتباط بنا با زمین و بررسی ساختمانهای زیرزمینی که از الگوهای معماری بومی هستند به لزوم و مزایای طراحی ساختمانهای زیرزمینی جهت بهینه سازی مصرف انرژی اشاره کند

کلیدواژه ها

ساختمانهای زیرزمینی، معماری سبز، معماری پایدار ، انرژی زمین گرمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.