پیشبینی باد به روش شبکه عصبی جهت مدل سازی دینامیکی سیستم هایبرید باد فیول سل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی یوسفی رامندی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه بین المللی امام خمینی قزو

محمدمهدی کاظمی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه بین المللی امام خمینی قزو

محمد سروی

استادیار گروه برق دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

چکیده

نیروی باد با توجه به مسائل محیط زیست و اجتماعی یک جایگزین مناسب و فوق العاده برای تولید برق می باشد. و در بسیاری از کشورها مورد تشویق و سرمایه گذاری دولت ها قرار می گیرد. همچنین با توسعه صنایع هیبرید در زمینه انرژی های تجدید پذیراستفاده از انرژی هیبرید باد _ فیول سل در مناطق دور افتاده ی باد خیز، امری مهم و سود ده تلقی می شود. در این مقاله یک سیستم انرژی هایبرید باد-فیول سل شبیه سازی شده است. توربین این مدل6000 وات بوده و متشکل از یک فیول سل از نوع الکترولیت غشاء مبادله پروتون 1 می باشد. شبیه سازی به گونه ای بوده است کهمجموع فیول سل و توربین بادی تشکیل یک سیستم هیبرید باد_هیدروژن را می دهند. نکته ای که در این سیستم ها حائز اهمیت است پیشبینی دقیق توان تولیدی نیروگاه بادی جهت برنامه ریزی تولید و تامین سوخت هیدروژن برای پیل سوختی می باشد،ازین رو میزان سرعت باد بوسیله ابزار شبکه عصبی برای یک زمان خاص پیش بینی شده است. از طرفی می دانیم توان خروجی توربین با سرعت باد تغییر می کند، این توان با بار سیستم مقایسه شده، درصورتی که میزان تولید توان توربین بادی از مقدار بار بیشتر بوده، انرژی تولیدی صرف الکترولیز کردن آب جهت تولید هیدروژن برای سوخت مصرفی پیل سوختی می شود و اگر مقدار تولید توربین از بار کمتر بوده، پیل سوختی وظیفه جبران کمبود بار را ایفا می کند. جهت اعتبار بخشیدن به مقاله اطلاعات نیروگاه بادی و پیل سوختی عیناً از روی یک مدل ساخته شده گرفته شده است،همچنین اطلاعات سرعت باد مربوط به یک سایت بادی بوده و معتبر می باشد.

کلیدواژه ها

پیش بینی باد، سیستم انرژی هایبرید، شبکه عصبی، فیول سل، نیروگاه بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.