ارزیابی تولید هیدروژن با استفاده از فناوری دودکشخورشیدی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر عارفیان

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ص

حسین عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد انرژیهای تجدیدپذیر، دانشکده علوم و فنون نوین،

رضا حسینی ابرده

دانشیار گروه تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امی

چکیده

هیدروژن بدلیل دارا بودن تمامی خصوصیات یک حامل انرژی مناسب و پاک میتواند درآیندهای نه چندان دور جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی باشد. مهمترین مسأله پیش رو برای استفاده از فناوریهای سوخت هیدروژن، تولید هیدروژن از روشهای پربازده،آسان و ارزان است. استفاده ازبرقکافت جهت تولید هیدروژن از آب یک روش مؤثر در مقیاسهای کوچک تا ظرفیتهای بالا است. این روش نیازمند انرژی الکتریکی بوده که الزاماً باید از منابع انرژی تجدیدپذیر فراهم شود تا بتواند جایگزین منابع تجدیدناپذیر باشد. فناوریهای انرژی خورشیدی مختلف نظیر فتوولتائیک، متمرکزکننده و ... را میتوان برای تولید برق مورد نیاز برقکافت استفاده نمود. در این مقاله استفاده از فناوری دودکشخورشیدی – ثابت و یا شناور – به عنوان یکی از فناوریهای ارزان و مؤثر خورشیدی برای تولید برق و ایجاد ایستگاههای تولید هیدروژن خورشیدی مورد ارزیابی قرار گرفته است. هوای محیط در جمعکننده نیروگاه با تابشخورشید گرم شده و بر اثر نیروی شناوری و مکش ایجاد شده در دودکشبه حرکت در میآید و انرژی خود را به توربینهای هوایی متصل به مولدها میدهد. مزایا و معایب این نیروگاه نسبت به فناوریهای دیگر خورشیدی، نحوه عملکرد و نیازهای آن و همچنین جنبههای اقتصادی استفاده از نیروگاه دودکش خورشیدی در ادامه مورد بحث قرار گرفته است. به عنوان نمونه، یک ایستگاه تولید هیدروژن خورشیدی با استفاده از این فناوری طراحی و ابعادگذاری شده است. در نهایت استفاده از فناوری هیدروژن خورشیدی با استفاده از فناوری دودکش خورشیدی در ایران با توجه به اقلیم و پتانسیل بالقوه کشور در زمینه انرژی خورشیدی مورد بحث قرار گرفته است

کلیدواژه ها

تولید هیدروژن خورشیدی، نیروگاه دودکش خورشیدی، روش برقکافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.