نقشانرژی باد در تهویه طبیعی ساختمان ها از منظر معماری سنتی و امروزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4875
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حیاتی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبدانان، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی

زهره ترابی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات زنجان

چکیده

مهندسان و معماران ایرانی در گذشته از عامل تجدید پذیر باد جهت پایین آوردن دمای خانه و همچنین جهت وارد نمودن هوای مطبوع به درون ساختمان و راحتی بیشتر در مناطق گرم و کویری استفادهمی کردند.گرمای طاقت فرسا باعث شده که در گذشته از سیستم بادگیرهای دارای سرمایش خود به خودی برای ایجاد شرایط تهویه مطبوع استفاده شود. امروزه به دلیل استفاده زیاد از سوختهای های جدی شده فسیلی و الکتریکی، محیط زیست دچار آلودگیاست. از این رو در گذشته با ایجاد تهویه خود به خودی بوسیله بادگیرها، صرفه جوئی قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی، حاصل می گردد. بادگیرها عناصری ساختمانی هستند که با هدایت جریان باد به داخل ساختمان، سبب تعدیل دما و تأمین حدود آسایش حرارتی فضای زندگی می شوند. این عناصر به دلیل مصرف انرژیهای پاک در جویی در مصرف ساختمان، مانع تخریب محیط زیست و صرفهانرژی می شوند در بادگیر از انرژی تجدید پذیر باد استفاده شده که عملکرد این آنها بسیار شبیه به کولر های آبی امروزی می باشد. در این مقاله ضمن بررسی نحوه استفاده از تهویه طبیعی در معماری ها جهت استفاده از سنتی به چگونگی طراحی و جانمایی پنجره انرژی باد برای ایجاد تهویه طبیعی در معماری امروزی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

انرژی باد ، تهویه طبیعی، بادگیر، کوران هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.