ارائه روشی جدید به منظور بهبود قابلیت اطمینان سیستم ترکیبی برق آبی کوچک، بادی وخورشیدی با استفاده از الگوریتم مورچگانACO)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی انرژی، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگ

محمد قیامی

دکتری برق- مخابرات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

فرشید مستوفی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

در این مطالعه امکانسنجی استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیردر مناطق دورافتاده بصورت مستقل از شبکه توزیع برق و با هدف تأمین برق با هزینه کمتر و با درنظرگرفتن تأمین مطمئنبار بههمراه بررسی قابلیت اطمینان سیستم صورت میگیرد. در این مقالهمتغیرهای بهینهسازی با هدف بهبود عملکرد فنی و اقتصادی سیستم ترکیبی با توجه به نیازبار و میزان انرژی بادی وخورشیدی و نیز وضعیت منابع آبی منطقه مورد ارزیابی قرار میگیرد تا طرح پیشنهادی با کمترین هزینه عملیاتی و اجرایی و تامین برق مورد نیاز منطقه انجام گیرد. دادههای بادسنجی و تابش مورد استفاده مربوط به نواحی شمالغرب ایران(استان اردبیل) بوده و جهت کمینهسازی، ازالگوریتم مورچگان استفاده شده است. نتایج حاصل از شبیهسازی، استفاده از منابع تجدیدپذیر برقآبی کوچک، بادی و خورشیدی بصورت ترکیبی را در منطقه موردنظر با هدف تامین مطمئنبار و افزایش قابلیت اطمینان سیستم در طول سال میسر میکند. ترکیب بدست آمده دارای کمترین هزینه احداث و بهره برداری با طول عمر 20 ساله میباشد.

کلیدواژه ها

نیروگاه برقآبی کوچک، سیستم فتوولتائیک، نیروگاه بادی، کمینهسازی هزینه، الگوریتمACO

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.