تحلیل ارتباط بین فرهنگ سازمانی و اخلاق کسب وکار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید لندران اصفهانی

عضو هئیت علمی رسمی دانشگاه آزاد مبارکه و استادیار گروه آموزشی

صادق صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی

چکیده

اگر فرهنگ سازمانی با هدف بهبود عملکرد کلی سازمان تنظیم شود، این فرهنگ باید بهنوعی یک مزیت رقابتی استراتژیک را برای کسبوکار مربوطه فراهم کند؛ از سوی دیگر، اعتقادات و ارزشهای متناسب با فرهنگ مربوطه را به طور گسترده ای به کارکنان انتقال دهد؛ علاوه بر این، چنین فرهنگی باید از جانب کارکنان نیز به طور کامل حمایت شود. یک فرهنگ قوی میتواند مزایایی، مانند افزایش اعتماد، همکاری، کاهش اختلافنظر و توانایی گرفتن تصمیمات کارآمدتری را برای اعضای سازمان به همراه داشته باشد از طرفی درک جایگاه و اهمیت اخلاق در کسب و کار باعث می شود تا شرکتها و سازمانها در مسیر درست خود قرار گیرند و مراحل پیشرفت شان را با ثبات طی کنند. اخلاق کسب وکار می تواند ظرفیت هایی بر ای حل وفصل موضوعات فوق فراهم آورد. کاربرد فلسفه اخلاق بعد دیگر از قلمرو اخلاق کسب وکار را می پوشاند. اینها اصول و یا قواعد ی هستند که برای تشخیص خوبی یا بدی کسب وکار مورد استفاده قرار می گیرند و از طریق خانواده، محیط های آموزشی و جامع کسب می شوند. نتایج نشان داد که اگر سازمان بتواند نقاط قوت افراد را شناسایی کرده و در آنها از طریق دادن پاداشهای معنوی و مادی ایجاد علاقه بهوجود بیاورد و از طرفی دیگر محیطی را فراهم کند که افراد به یکدیگر احترام گذارند و مدیر نیز عملکرد خوب کارکنان را منصفانه و با استفاده از انواع برنامه های انگیزشی پاسخ دهد، در این صورت قطعا بر اخلاق کار آنها تاثیر مثبتی خواهد داشت. ۹۶ درصد مطالعات زبان از نوع کیفی است که با استفاده از پرسشنامه انجام شده اند و تنها ۴ درصد آنها از روش مختلط استفاده کرده اند. بنابراین موضوع تحقیقات کیفی در این بخش به طور کامل مغفول مانده است. در ۸ درصد مقالات به ابزار مصاحبه به اشاره شده بود اما عملا منظور نگارندگان از این روش، تکمیل پرسشنامه ها بود نه انجام مصاحب های کیفی با هدف جمع آوری اطلاعاتی ناب از یک نمونه خاص. بنابراین فرایند غالب تحقیق با طرح مساله، طرح چارچوب نظری، مشخص کردن روش تحقیق و نهایتا راست آزمایی همراه بود.

کلیدواژه ها

اخلاق در کسب و کار، سازمان، مدیر، کارکنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.