Assessment of Acute Toxicity and Lethal Dose of Prodigosin in Mice

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-10-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نیاکانی

Department of Cellular and Molecular Biology, Faculty of Biological Sciences, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

حسن ملکی نژاد

Department of Pharmacology & Toxicology, Faculty of Pharmacy, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran

احمد مجد

Department of Cellular and Molecular Biology, Faculty of Biological Sciences, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

پرویز پاکزاد

Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: آزمایش های سم شناسی حاد اولین قدم برای تعیین میزان خطر یک ترکیب شیمیایی برای انسان و حیوانات است. در این راستا مطالعات سمیت حاد برای تولید دارو به ویژه داروهای جدید از ضرورت بالائی برخوردار است. تعیین LD۵۰ برای آزمایش های بالینی یک ماده جدید به عنوان دارو از ضروریات پروسه معرفی یک دارو است. پرودیجیوسین یک ماده استخراج شده از سراشیا مارسسنس است که دارای خواص ضد توموری و ضد قارچی است و یکی از کاندیدهای درمان سرطان است. لذا در این پژوهش سمیت حاد پرودیجیوسین به روش درون تنی با استفاده از کمترین تعداد حیوانات آزمایشگاهی تعیین شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، از دوزهای مختلف پرودیجیوسین بر روی موش سوری نر به صورت تزریق داخل صفاقی استفاده شد. در ۲۴ ساعت بعد از تزریق ضمن بررسی رفتار حیوانات دریافت کننده ماده موردنظر، از یکسری ارگان ها ازجمله قلب، کبد، کلیه و طحال، روده و ریه نمونه برداری شد و بعد از تهیه بلوک پارافینی و برش زدن توسط میکروتوم، با هماتوکسیلن – ائوزین رنگ آمیزی شدند و با میکروسکوپ نوری بررسی شدند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد کهLD۵۰  برای پرودیجیوسین برابر با mg/kg ۴۵۰۰ است و یافته های هیستوپاتولوژی نشان دهنده آسیب های جزئی در بافت های کبد، کلیه و طحال است درحالی که هیچ آسیب قابل توجهی در قلب، ریه و روده دیده نشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر که برای اولین بار بر روی مدل حیوانی انجام گرفت می توان گفت که پرودیجیوسین به عنوان ماده موثر دارای حاشیه امنیت بالایی است و انجام مطالعات بعدی در سلسله تحقیقات پیش بالینی و بالینی در جهت روشن سازی امکان استفاده از ترکیب فوق به عنوان دارو در انسان و حیوانات قابل توجیه خواهد بود.

کلیدواژه ها

Acute toxicity, Prodigiosin, LD۵۰, Serratia marcescens, Mice, سمیت حاد, پرودیجیوسین, LD۵۰, سراشیا مارسسنس, موش سوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.