بررسی نقش فقه در تحقق عدالت اقتصادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RIGCNF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیر دبیری

دانش پژوه سطح چهار(دکتری)فقه و اصول حوزه علمیه قم

هاشم پیروی

دانش پژوه سطح چهار (دکتری)فقه و اصول حوزه علمیه قم

محمد داداش زاده

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد علوم تحقیقات واحد اردبیل

حبیب مقدم

دانش پژوه سطح چهار (دکتری )حوزه علمیه قم

معصومه خلیل زاده

کارشناس ارشد حقوق عمومی دانشگاه آذرآبادگان ارومیه

چکیده

عدالت اقتصادی یکی از مهم ترین مصادیق عدالت اجتماعی است و بسیاری از صاحب نظران اقتصادی، آن را در ذیل عدالت اجتماعی قرار داده اند، موضوع علم اقتصاد، بررسی و مطالعه ی «ثروت» از جنبه ی تولید، توزیع و مصرف آن می باشد. مقاله حاضر با روش توصیفی -تحلیلی از منابع اسنادی وکتابخانه ای به نقش فقه در تحقق عدالت اقتصادی پرداخته است.داده ها حاکی از آن است که علم فقه یکی از رشته های علوم دینی و احکام آن غالبا از کتاب و سنت استنباط می شود ودر راستای عدالت اقتصادی می تواند موثر باشد؛ چرا که قوانین الهی مصالح و نیاز مردم را در نظر دارد. این مصلحت ها برخی جنبه دنیوی و برخی جنبه اخروی دارد. نقش و اهمیت علم فقه این است که با مشخص ساختن قوانین الهی و کشف و تبیین آنها و تنظیم اعمال فردی و جمعی مسلمانان، راه رسیدن به این مصالح و بهره مندی از سعادت دنیوی و اخروی را فراهم می سازد. فقه به عنوان علمی که هدف سامان دادن به روابط ومناسبات انسان را مدنظر دارد، با اوامر و نواهی خود، در توزیع منابع طبیعی و ثروت های عمومی،حمایت از حقوق کارگر، معاملات و داد و ستدها افراد را به سوی تحقق عدالت اقتصادی یاری دهد.

کلیدواژه ها

فقه، اقتصاد، عدالت، عدالت اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.