بررسی و تحلیل عنصر زاویه دید در رمان سمفونی مردگان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF15_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم اقبالی خمامی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور واحد رشت، رشت، ایران

یوسف اسماعیل زاده

استادیار گروه ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور واحد رشت، رشت، ایران

چکیده

این مقاله جستاری تحقیقی درباره بررسی و تحلیل عنصر زاویه دید در رمان سمفونی مردگان اثر عباس معروفی است. عباس معروفی نویسنده داستان های روان شناختی نو است؛ قصه ای که در ادبیات انگلیسی به نام «قصه جریان سیال ذهن» یا تک گفتاری درونی خوانده می شود. عباس معروفی با گریز به خاطرات کودکی و گذشته شخصیت های داستانش هم چون یک روان کاو، به بررسی مشکلات و تعارضات درونی آنها می پردازد. اصطلاح «زاویه ی دید» در داستان، همان مکانی است که خواننده از آن نقطه می تواند به داستان خیره شود و آن را مشاهده کند. زاویه ی دید داستان همچون دوربینی است که به ثبت احساسات و عواطف مبادرت می ورزد. صطلاح «زاویه ی دید» در داستان، همان مکانی است که خواننده از آن نقطه می تواند به داستان خیره شود و آن را مشاهده کند. زاویه ی دید داستان همچون دوربینی است که به ثبت احساسات و عواطف مبادرت می ورزد .در این مقاله، ضمن تحلیل و بررسی رمان سمفونی مردگان، اثر عباس معروفی نشان داده ایم که این رمان، رمانی به شیوه ی جریان سیال ذهن است و نویسنده با استفاده از شیوه های تک گویی درونی و روایت دانای کل در چهار موومان و با زاویه ی دیدهای متفاوت، لایه های ذهن و زندگی درونی شخصیت ها را نمایش داده است . در این مقاله، ضمن تحلیل و بررسی رمان سمفونی مردگان، اثر عباس معروفی نشان داده ایم که این رمان، رمانی ه شیوه ی جریان سیال ذهن است و نویسنده با استفاده از شیوه های تک گویی درونی و روایت دانای کل در چهار موومان و با زاویه ی دیدهای متفاوت، لایه های ذهن و زندگی درونی شخصیت ها را نمایش داده است.

کلیدواژه ها

عباس معروفی، سمفونی مردگان، جریان سیال ذهن، زاویه ی دید، تک گویی درونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.