پیش بینی اختلال نافرمانی مقابله ای بر اساس آموزش والدین و ذهن آگاهی فرزندان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME04_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه اعتصامی پور

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه پیام نور

فائقه مدبری

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه پیام نور

محمدرضا شادمسگران

محقق و پژوهشگر، رئیس ناحیه ۳ مخابرات مرکز استان منطقه آذربایجان شرقی

چکیده

زمینه: اختلال نافرمانی مقابله ای یک اختلال برونسازی شده است که به شکل نافرمانی از مراجع قدرت، لجبازی، خصومت و سرکشی خود را نشان می دهد. این اختلال در کودکان اگر حل نشده باقی بماند، سبب آسیب رسانیدن به خود و صدمه و آزار و اذیت اعضای خانواده و اطرافیان می شود. هدف: پژوهش حاضر تحلیل مقایسه ای تحقیقات دانشمندان و متخصصین در رابطه با درمان اختلال نافرمانی مقابله ای، تاثیر آموزش والدین و آموزش ذهن آگاهی فرزندان با هدف کاهش نشانه های این اختلال می باشد. روش: در این مقاله به منظور تحلیل رویکردها و استراتژهای مختلف درمان اختلال مقابله ای کودکان، بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان و متخصصین، ۱۸مقاله معتبر شناسایی و مطالعه و بررسی گردید. در مرحله دوم از میان پژوهش های یاد شده ۶ مقاله در ارتباط مستقیم با رویکردهای مختلف آموزش والدین و آموزش ذهن آگاهی کودکان انتخاب گردید. در مرحله نهایی با تحلیل مقایسه ای مقالات منتخب، نتایج ارزشمندی در خصوص ارتقاء اثربخشی و درمان اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان بدست آمد. نتیجه: در این پژوهش به منظور افزایش اثر بخشی درمان اختلال مقابله ای در کودکان، توجه همزمان به عوامل زمینه ساز و تشدید کننده و عوامل تعدیل کننده پیشنهاد گردید. در تحلیل مقایسه ای صورت گرفته، زوایای استفاده از آموزش ذهن آکاهی با رویکردهای مختلف و بررسی تاثیر آن در مشکلات رفتاری، کارکرد اجرایی، رفتارهای سازشی و ناهماهنگی شناختی مورد توجه ویژه قرار گرفت. همچنین به منظور افزایش اثر بخشی و ثبات درمان اختلال نافرمانی مقابله ای استفاده همزمان از رویکردهای حل مسئله بالاخص استفاده همزمان از آموزش والدین و آموزش ذهن آگاهی فرزندان بدست آمد.

کلیدواژه ها

اختلال نافرمانی مقابله ای، آموزش والدین، سبک فرزند پروری، ذهن آگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.