مدیریت منابع انسانی از منظر قرآن کریم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICISME04_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 697
نویسندگان
دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی
دانشجوی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده
مدیریت منابع انسانی، یکی از مهم ترین ارکان هر سازمان موفق محسوب می شود، چرا که اگر منابع انسانی از سازمان رضایت داشته باشند، سازمانی متعالی و موفق خواهیم داشت. تحول در شناخت انسان و روابط انسانی موجب ایجاد مدیریت منابع انسانی شده است. انسانی که تا چندی پیش به عنوان یک ابزار در تولید سازمان شناخته شده بود، با توجه به تحولات علمی و توجه به جایگاهش، در کانون توجه ادیشمندان علم مدیریت قرار گرفت. در قرآن کریم در رابطه با منابع انسانی موضوعات مفیدی بیان شده است. اگر سازمان ها به این موضوعات توجه کنند، در جلب رضایت مشتریان موثر می باشند. توجه به انسان نه تنها از نگاه معرفتی، بلکه از دید خداوند موجب دستیابی به تجربه و شناختی بهتر از انسان به جامعه بشریت می گردد. با این وجود در حال حاضر، یکی از مسائل اساسی که مدیران سازمان های اسلامی را با چالش جدی روبه رو ساخته است، عدم توجه به اجرای اصول و مبانی شرع مقدس و آیات و روایات اسلامی در مدیریت و علی الخصوص مدیریت منابع انسانی می باشد. پژوهش حاضر به بررسی مدیریت منابع انسانی از منظر قرآن کریم می پردازد. این پژوهش جنبه توصیفی دارد و به روش مروری_کتابخانه ای صورت گرفته است. اگر نگرش نسبت به مدیریت منابع انسانی بر اساس قرآن تنظیم شود، تحول چشمگیری در مدیریت منابع انسانی پدیدار می شود.کلیدواژه ها
قرآن کریم، مدیریت منابع انسانی، اسلاممقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر آموزش بازی های هدفمند بر خلاقیت و هوش کودکان پیش دبستانی در مهدکودک
- تاثیر طرحواره درمانی بافتاری بر خودمهارگری
- بررسی رابطه بین آرزوهای شغلی با خودکارآمدی، رضایت از زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان
- بررسی سنجش میزان وجدان کاری مدیران و کارکنان بر عملکرد شغلی در سطح شرکت برق منطقه ای خوزستان
- مرور نظام مند مطالعات مرتبط با انگیزش شغلی کارکنان در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.