بررسی اثرمقایسه ای ضدباکتریایی ترکیبات دارویی موجود درعصاره و اسانس گیاهان اکالیپتوس، سیاه دانه، میخک در مهار پروتیئن های موثر در بروز مقاومت انتی بیوتیک در سودوموناس آئروژینوزا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم و توسعه فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: SDNCONF10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده اکملی

دبیرستان فرزانگان ۱ ، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

حدیثه بقایی

دبیرستان فرزانگان ۱ ، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

زهرا قلی پور

دبیرستان فرزانگان ۱ ، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

نسیم صدوقی مود

دبیرستان فرزانگان ۱ ، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

چکیده

گسترش بیماری های میکروبی مقاوم به دارو یکی از جدی ترین تهدید ها برای درمان موفقیت امیز بیماری های عفونی است .باکتری سودوموناس ائروژینوزا که باکتری گرم منفی است، به طیف وسیعی از داروهای ضد میکروبی مقاوم است که دلیل ان میتواند نفوذپذیری پایین غشای شظ باکتری وجود پمپ های برون ریز و ترشح انزیم هایی باشد که سبب غیر فعال کردن عوامل ضد میکروبی می شود . روش های مختلفی برای درمان و کنترل عفونت ناشی از باکتری های مقاوم به چند دارو وجود دارد . یکی از این روش ها پیدا کردن ترکیب های فعال گیاهی است . هدف از مطالعه حاضر ،بررسی اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و اسانس های سه گیاه دارویی اکالیپتوس ،میخک و سیاه دانه و مخلوط اکالیپتوس و میخک بر روی سویه استاندارد و مقاوم به چند دارو سودوموناس ائروژینوزا است . فعالیت ضد میکروبی گیاهان دارویی به روش انتشار دیسک بر روی سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا ۲۷۸۵۳ حساس به جنتامایسین بررسی شد و بعد از تعیین موثر ترین عصاره ، اثر ضد میکروبی ان با انتی بیوتیک جنتامایسین مقایسه شد .مخلوط عصاره اتانولی میخک و اکالیپتوسبا غلظت ۰.۱ گرم بر میلی لیتر قادر به مهار رشد سویه استاندارد سودوموناس ائروژینوزا بود . همچنین عصاره اتانولی اکالیپتوس و میخک نیز در این غلظت سبب کاهش رشد باکتری شدند . طبق نتایج بدست آمده قطر هاله عدم رشد مخلوط عصاره اکالیپتوس و میخک با میانگین ۱۸.۳ در سه مرحله ،با میانگین قطر هاله عدم رشد جنتامایسین (کنترل مثبت) که برابر با ۱۸.۶ بود ، قابل مقایسه است. با توجه به نتایج بدست آمده موثرترین ترکیب دارویی علیه سودوموناس ائروژینوزا ، مخلوط عصاره اتانولی میخک و اکالیپتوس است که می تواند جایگزین گیاهی مناسبی برای انتی بیوتیک جنتامایسین باشد.

کلیدواژه ها

سودوموناس ائروژینوزا ، میخک ، اکالیپتوس ، سیاه دانه ، جنتامایسین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.