حذف آلاینده آرسنیک از خاک به روش خاکشویی ( Soilwashing ) با دو محلول شوینده آب و SDS
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_267
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2678
نویسندگان
دانشیار. عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست. دانشگاه تهران
چکیده
آرسینک بعنوان شبه فلز در صنایع گوناگون نظیر شیشه، چوب، سرامیک و الکترونیک و نیز در تهیه سموم و آفت کش ها مورد استفاده قرار می گیرد. در عین حال این عنصر بسیار سمی بوده و برای محیط زیست و جانداران بویژه انسان ها مضر می باشد. خاک بطور وسیعی در معرض آلودگی بوسیله آرسینک قرار دارد، بنابراین روش خاکشویی بعنوان یک راهکار مؤثر در رفع آلاینده ها از خاک، مطرح شده است. این مقاله ضمن ارائه شرح مختصری درباره روش خاکشویی، مقایسه ای دارد بر نتایج درصد حذف آرسینک به روش خاکشویی در مقیاس آزمایشگاهی، که در آن از دو محلول شوینده یکی آب مقطر و دیگری SDS بعنوان سورفکتانت استفاده شده است. برای بالاتر بردن دقت آزمایش، نمونه خاک از یکی از مناطق غیرآلوده در شمال تهران انتخاب شد و بطور مصنوعی توسط آرسینک آلوده گردید. همچنین پارامترهایی چون دما و pH برای بررسی کارایی روش خاکشویی، در فرآینده شسشتو گنجانده شد. بیشترین درصد حذف با محلول SDS و در شرایط خنثی و دمای 50 درجه سانتی گراد و کمترین درصد حذف با آب مقطر و در شرایط اسیدی و دمای 25 درجه سانتی گراد بدست آمد.کلیدواژه ها
آرسینک، خاکشویی، محلول های شوینده، سورفکتانت، SDS. درصد حذفمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.