نقش باورهای فراشناخت و خودکارآمدی در شادکامی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
  • کد COI اختصاصی: CPSP01_1113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شکیب

کارشناسی رشته آموزش و پرورش ابتدایی، دانشگاه آزاد

مریم ابوالوردی

کارشناسی مطالعات اجتماعی ، دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر شیراز

زهرا هنرمند

کارشناسی آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر فارس

چکیده

فراشناخت یک مفهوم چند وجهی است . این مفهوم در برگیرنده دانش فرآیندها و راهبردهایی است که شناخت را ارزیابی ، نظارت و یا کنترل می کنند. خودکارآمدی نیز عبارت است از باورهای افراد به توانایی هایشان در بسیج انگیزه ها، منابع شناختی و اعمال کنترل بر یک رخداد معین . پژوهش حاضر که با هدف بررسی نقش باورهای فراشناخت و خودکارآمدی در شادکامی دانش آموزان و به روش توصیفی - تحلیلی انجام گرفته است ، برآن است تا با توصیف مفاهیم باورهای فراشناختی و خودکارآمدی ، به بررسی رابطه بین این دو نظریه و میزان شادکامی دانش آموزان بپردازد. نتایج پژوهش حاکی از اهمیت و مثمرثمر بودن باورهای فراشناختی و خودکارآمدی در شادکامی دانش آموزان می باشد. بنابراین مشاوران و روانشناسان برای افزایش شادکامی دانش آموزان می توانند خودکارآمدی و باورهای فراشناخت را از طریق کارگاههای آموزشی افزایش دهند.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناخت ؛ خودکارآمدی ؛ دانش آموزان ؛ شادکامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.