تاثیر استراتژی مدیریت خودکار خروج و خودترمیمی بر قابلیت اطمینان شبکه های توزیع هوشمند تحت نفوذ منابع انرژی گسترده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-49-4_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود زادسر

دانشکده مهندسی برق - دانشگاه تربیت مدرس

محمودرضا حقی فام

دانشکده مهندسی برق - دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

قابلیت خودترمیمی به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های شبکه های توزیع هوشمند موجب افزایش قابلیت اطمینان و تاب آوری در برابر وقوع اغتشاش در شبکه می شود. با توجه به لزوم مطالعه چالش های پیش روی مدیریت خروج در شبکه های توزیع هوشمند و توسعه راه کارهای پیشنهادی در این حوزه، در این مقاله به بررسی تاثیر قابلیت خودترمیمی و مدیریت خودکار خروج بر قابلیت اطمینان شبکه توزیع هوشمند پرداخته شده است. برای این منظور با تشریح فضای مسئله و ارائه مدل کنترلی و بهره برداری از شبکه در دو مد عادی و خودترمیمی، الگوریتم جدیدی برای ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه های توزیع هوشمند پیشنهادشده است. در الگوریتم پیشنهادی از روش مونت کارلو برای ایجاد سناریوهای خروج تجهیزات استفاده شده است. در هر سناریوی خروج، وضعیت کلیدهای قابل کنترل برای ایجاد ساختار چند ریزشبکه، اجرای برنامه قطع مستقیم بار و بهره برداری از منابع حرارتی و ذخیره ساز انرژی، در چارچوب یک مسئله بهینه سازی تعیین می شود. از قابلیت های مدل پیشنهادی در نظر گرفتن عدم قطعیت منابع بادی و محدودیت های بهره برداری از شبکه توزیع ازجمله قیود ولتاژ و قیود حرارتی خطوط می باشد. نتایج حاصل از اجرای الگوریتم پیشنهادی بر روی شبکه اصلاح شده IEEE RBTS، حاکی از بهبود شاخص های قابلیت اطمینان شبکه با اتخاذ استراتژی مدیریت خودکار خروج در شبکه های توزیع هوشمند، می باشد.

کلیدواژه ها

خودترمیمی, ریزشبکه, شبکه توزیع هوشمند, قابلیت اطمینان, مدیریت خودکار خروج, منابع تجدیدپذیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.