تهیه و بررسی خواص غشاهای پلی اتر سولفونی حاوی الیاف الکتروریسی شده آبدوست پلی اتر کتونی جهت یافته برای استفاده در پیل سوختی هیدروژن/ اکسیژن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY08_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اروج زاده

استادیار. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

شهرام مهدی پور عطایی

استاد. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

چکیده

در این مقاله به هدف ایجاد جدایی فاز میان بخش های آب دوست و آب گریز غشای تبادل پروتونی ، از روش الکتروریسی پلیمر آبدوست و سپس قرار دادن الیاف حاصل در ماتریس پلیمری آب گریز استفادهشد. به منظور تسهیل انتقال آب در الیاف آب دوست ، روشالکتروریسی به گونه ای بهینه شد تا الیاف به صورت منظم و جهت یافته تهیه شوند. با استفاده از این الیاف سه نمونه غشایی حاوی ۳۵،۴۵، و ۵۵ درصد وزنی الیاف در ماتریس پلیمر آبگریز به روشغوطه ور سازی متناوب الیاف در محلول پلیمر ماتریس حاصل شد.این غشاها مورد آزمون های شناسایی قرار گرفتند و نتایج به دست آمده با غشای تجاری نفیون مقایسه شد. آزمون ها نشان دادند که ظرفیت تبادل یونی این غشاها بین ۵۹/۱-۰۱۵/۱ میلی اکی والان برگرم بود ، میزان جذب آب غشاها در محدوده ۱۳۵-۴۶% به دست آمدو میزان تورم در راستای ضخامت ۵۰-۲۴% بود. در نهایت بهترین غشا در تک سل پیل سوختی قرار گرفت و در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد و فشار atm ۱ دانسیته جریانی معادل mA/cm۲ ۱۹۲۶ ودانسیته توان mW/cm۲ ۵۲۸ به دست آمد.

کلیدواژه ها

الکتروریسی، الیاف جهت یافته، پیل سوختی،غشای تبادل پروتونی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.