ایمنی در حمل و نقل مواد رادیو اکتیو و راهکارهای مدیریتی برای پیشگیری وکنترل حوادث

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF05_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسیب زارع مهرآبادی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی (بهداشت ؛ایمنی ؛ محیط زیست ( HSE مدرس دانشگاه انرژی ساوه

محمدرضا بهرامی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی ، مدرس دانشگاه انرژی ساوه

مصطفی عادلی زاده

استاد یار گروه HSE موسسه آموزش عالی انرژی ؛ ساوه ؛ ایران

چکیده

یکی از خطرناک ترین حمل و نقل های جاده ای مواد رادیو اکتیو هستند .حفاظت انسان و محیط زیست در برابر اثرات زیانبار مواد پرتوزا دستگاههای پرتو ساز از طریق وضع قوانین و مقرارات مربوطه و همچنین کنترل و نظارت بر رعایت آنها بسیار مهم می باشد . یکی از راههای پخش مواد پرتوزا و آلودگی محیط ، حوادثی هستند که در هنگام حمل ونقل رخ می دهند. حمل ونقل نادرست مواد پرتوزا باعث پرتوگیری انسان و اکوسیستم خواهد شد. از این رو تدوین و به کارگیری قوانین حمل ونقل مواد هسته ای ضرورت پیدا می کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی ، مقررات و استاندارد ویژهای جهت حمل و نقل مواد پرتوزا تدوین کرده که همه کشورهای عضو در آژانس برای تضمین ایمنی در طی حمل و نقل ، ملزم به رعایت بندهای آن هستند. به منظور حمل مواد پرتوزا، ابتدا این مواد بر اساس میزان پرتوزایی در بسته های (آزاد، صنعتی ، A و B و (C جای می گیرند. سپس جهت اطمینان از میزان مقاومت بسته ها در برابر سوانح ، آزمایش هایی از قبیل آزمایش دوش آب، سقوط آزاد، فشار، نفوذ، مکانیکی ، حرارت و غوطه وری صورت می گیرد و پس از آن برچسب گذاری بر پایه استانداردهای بین المللی جابه جایی انجام می پذیرد.. .همچنین برای شناخت کافی از مواد رادیو اکتیو و خطرات آنان مطالعه برگه های MSDS۱و آموزش های لازم به کارفرمایان و رانندگان محترم حمل و نقل در خصوص شناخت کامل مواد خطرناک ،آموزش هزمت ۲hazmat، می تواند تا حد زیادی ریسک های خطرناک این مواد را پایین آورد وتحت کنترل قرار داد .

کلیدواژه ها

ایمنی در حمل و نقل ، رادیو اکتیو ، راهکارهای مدیریتی ، کنترل حوادث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.