بررسی تأثیر پیش فرآوری قلیایی بر تولید قند از کاه برنج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY03_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حوری خالقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

کیخسرو کریمی

استادیار مهندسی شیمی

طیبه بهزاد

استادیار مهندسی شیمی

ساناز بهنام

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی

چکیده

کاه برنج یکی از مواد لیگنوسلولزی فراوان، ارزان و در دسترس است که قابلیت تولید اتانول را دارد. با پیش فرآوری می توان بازده تولید اتانول را افزایش داد. در این تحقیق، کاه برنج توسط مواد قلیایی مختلفی پیش فرآوری شده است. پیش فرآوری تحت دماهای صفر و 25 و 100 درجه سلسیوس و در مدت زمان های مختلفی انجام گردید. سپس کاه برنج تحت هیدرولیز آنزیمی قرار گرفت و تاثیر پیش فرآوری بر بازده هیدرولیز بررسی گردید. پیش فرآوری با هیدروکسید سدیم، کربنات سدیم و استات سدیم با غلظت های مختلف انجام شد. هیدرولیز آنزیمی با استفاده از آنزیم های سلولاز و بتاگلوکسیداز در دمای 45 درجه سلسیوس صورت گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، هیدروکسید سدیم و کربنات سدیم بهترین عملکرد را در بهبود هیدرولیز آنزیمی نشان دادند. پیش فرآوری در دماهای بالا و مدت زمان بیشتر، نتایج مطلوبتری به همراه داشت. افزایش زمان پیش فرآوری تا میزان مشخصی بر بهبود هیدرولیز موثر است و پس از آن تاثیر چندانی بر آن نخواهد داشت. پیش فرآوری با هیدروکسید سدیم در دمای C º 100 بالاترین تاثیر را در تولید گلوکز داشت به گونه ای که میزان گلوکز تولید شده در هیدرولیز آنزیمی کاه پیش فرآوری شده تا 6 برابر نسبت به نمونه پیش فرآوری نشده افزایش نشان داد.

کلیدواژه ها

اتانول، پیش فرآوری قلیایی، کاه برنج، هیدرولیز آنزیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.