بررسی حذف هیدروزن سولفید از بیوگاز با استفاده از فرایندهای بیولوژیکی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
- کد COI اختصاصی: BIOENERGY03_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2777
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
چکیده
سولفید هیدروژن(H2S) سمی است و در حال حاظر ترکیبی بودار در بیوگاز تولید شده توسط هضم بیهوازی لجن وسایر مواد آلی است.با توجه به اهمیت و طبیعت خورنده آن در موتورهای احتراق داخلی، در این مقاله مروری بر فرایند حذف بیولوژیکی سولفید هیدروژن می شود. باکتری های فوتوتراپی و شیمی تراپی هر دو میکروارگانیسم های مناسبی برای بیواکسیداسیون سولفید هیدروژن هستند. فتوتراپیک باکتری ایده ال برای حذف فرایند های بیولوژیکی به دلیل توانایی آن برای رشد تحت شرایط بیهوازی تنها با استفاده از بسترهای معدنی و یک منبع نور محصول خروجی عنصر سولفور از H2S می باشد. راکتورهای فیلم ثابت فتوتراپیک یک مفهوم جالب مقرون به صرفه برای حذف هیدروژن سولفید از بیوگاز به دلیل توانایی برای عمل کردن در یک دوره طولانی بدون جداسازی زیست توده و توانایی عمل کردن تحت بارگذاری بالا و متغیر است. با این حال، یک منبع نور یکی از محدودیت های اصلی برای این فرایند است. باکتریهای شیمی تراپیک را می توان در راکتور فیلم ثابت مورد استفاده قرار داد که منجر به تولید گوگرد به جای سولفات تحت شرایط کنترل شده اکسیژن است. این بیواسکرابرها پذیرش قابل قبولی برای تصفیه گازهای حاوی سولفید هیدروژن از طیف وسیعی از منابع مانند بیوگاز، گازخروجی از واحد تصفیه پساب، کود مزارع و غیره دارند. بیوفیلترها ارزان هستند و ممکن است به اندازه کافی شامل میکرو مواد مغذی برای تجمع میکروبی باشند. نیازهای تحقیقات آینده عبارت از بهینه سازی فرایند بیهوازی بیوفیلتراسیون و توسعه یک سیستم ترکیبی از باکتریهای فتوتراپیک و شیمی تراپیک برای حذف سیلوکسان در فرایند می باشد.کلیدواژه ها
هیدروژن سولفید، فوتوتراپیک، اکسیداسیون بیولوژیکی، بیوفیلتراسیون، بیواسکرابیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.