تولید بیوگاز از فاضلاب صنایع لبنی (مطالعه موردی، شرکت فراورده های لبنی کاله آمل)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مظلوم

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته ی مهندسی شیمی، دانشگاه علوم و تحقیقات

سهیلا یغمایی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه ص

محمد سلطانیه

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه ص

چکیده

فاضلاب لبنی گرم و غلیظ بوده که این پارامترها و همچنین غلظت COD به طور عمده این نوع فاضلاب را به یک فاضلاب ایده آل برای تصفیه بی هوازی تبدیل می کند. و از آنجایی که بیوگاز توسط باکتری هایی که موجب تجزیه، پوسیدن و شکسته شدن مواد آلی در شرایط بی هوازی (عدم حضور اکسیژن) می گردند، تولید می شود لذا تصفیه ی بی هوازی فاضلاب لبنی تولید بیوگاز را به همراه دارد که در این تحقیق، از راکتور بافل دار بی هوازی (ABR) برای هضم فاضلاب و تولید بیوگاز استفاده شد. فاضلاب لبنی بعد از ته-نشینی اولیه برای حذف بخشی از مواد معلق به عنوان ورودی استفاده شد. راه اندازی راکتور (حجم 100 لیتر و سه محفظه) با رقیق سازی COD ورودی تا 2000 میلی گرم بر لیتر در مدت زمان 5 هفته با استفاده از لجن بذردهی حاصل از راکتور UASB تصفیه خانه لبنی کاله انجام شد. عملکرد راکتور در زمان ماند هیدرولیکی یک روز و در دمای C 38ْ و بارگذاری آلی d.kgCOD/m3 6 با تولید بیوگاز به میزان cc/l.d 556/151 و کاهش COD به میزان 67% و نرخ تولید بیوگاز m3/kgCOD 294/0 به عنوان عملکرد بهینه در نظر گرفته شد.

کلیدواژه ها

بیوگاز، راکتور بافلدار بی هوازی (ABR)، فرآیند بی هوازی،COD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.