تاثیر یادگیری سازمانی بر رفتارهای فرامسئولیتی کارکنان در ادارات دولتی شهر اردبیل: نقش واسطه ای مشارکت کارکنان.

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه حکمرانی و توسعه، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPAA-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حسین زاده

M.A. of Business Management. Department of Management. Shamim Danesh Novin Institute of Higher Education, Ardabil, Iran

باقر عسگرنژاد نوری

Associate Professor of Business Administration, Department of Business Management, Faculty of Economics and Management, Urmia University, Urmia, Iran

حبیب ابراهیم پور

Professor , Department of Public Administration and Tourism, Faculty of Social Science, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

امل البوغبیش

Master of Business Administration, Department of Management, Faculty of Economics and Social Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

چکیده

در این پژوهش قصد بر این است تا تاثیر یادگیری سازمانی بر رفتارهای فرامسئولیتی کارکنان با در نظر گرفتن نقش واسطه ای مشارکت کارکنان بررسی شود. جامعه آماری کارکنان ادارات دولتی شهر اردبیل به تعداد ۵۰۰ نفر بود که  با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۲۱۸ نفر با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی سهمیه ای به عنوان نمونه  انتخاب شده و پرسشنامه ها در بین ۲۱۸ نفر با مراجعه حضوری به این ادرات توزیع شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه مشارکت کارکنان اکرامی و همکاران (۱۳۸۹) و پرسش نامه یادگیری سازمانی احمدی و همکاران (۲۰۱۳) استفاده شد.  همچنین در سنجش رفتارهای فرامسولیتی برای بعد به اشتراک گذاشتن دانش از پرسشنامه بهلول (۱۳۹۲)، برای بعد خلاقیت از پرسشنامه فرخنده (۱۳۹۴) و برای بعد وظیفه شناسی از پرسشنامه مک کرا و کاستا (۱۹۹۲) استفاده شد. برای بررسی پایایی پرسشنامه ها، از ضریب آلفای کرونباخ و برای برآورد مدل مفهومی تحقیق از شاخص های برازش مدل استفاده گردید. آزمون مدل پژوهش بر اساس روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل انجام گرفت. نتایج نشان داد که که یادگیری سازمانی بر مشارکت کارکنان و رفتارهای فرا مسئولیتی تاثیر مثبت دارد. مشارکت کارکنان بر رفتارهای فرا مسئولیتی تاثیر مثبت دارد. همچنین مشارکت کارکنان در ارتباط بین یادگیری سازمانی و رفتارهای فرا مسئولیتی از نقش واسطه ای برخوردار است.

کلیدواژه ها

Employee participation, Extra-Role Behaviors Employee, Learning Organizational

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.