بررسی تاثیر نرخ بارگذاری بر میزان بیوگاز تولید شده از فضولات گاوی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
- کد COI اختصاصی: BIOENERGY03_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2182
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورز
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
چکیده
در سالهای اخیر روند رو به رشد مصرف انرژی، پدیده بحران انرژی را در جهان بهوجود آورده است. افزایش تقاضا برای سوختهای فسیلی و قیمت بالای آنها موجب شده است که توجه زیادی به منابع انرژی تجدیدپذیر صورت گیرد. یکی از این منابع تجدیدپذیر بیوگاز میباشد که از پسماندهای دامی، کشاورزی، شهری و صنعتی قابل استحصال است. عوامل مختلفی در فرایند هضم بیهوازی موثرند که از آن جمله میتوان به pH، نرخ بارگذاری و نسبت کربن به هیدروژن (C/N) اشاره کرد. در این تحقیق، مقایسه بین دو هاضم جریان ناپیوسته و جریان نیمهپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. هاضمها از جنس بشکههای پلاستیکی بودند که توسط پشم شیشه عایق حرارتی شده بودند. نرخ بارگذاری برای هاضم جریان نیمهپیوسته به ازای هر 3 روز سه لیتر دوغاب فضولات گاوی اعمال گردید. درصد نیتروژن ماده مورد استفاده توسط تست کلدال اندازهگیری شد و مقدار 8/1 درصد بهدست آمد. مقدار جامدات کل و جامدات فرار نیز به ترتیب برابر با 49/48 و 965/1 درصد بهدست آمد. اندازهگیری pH در طول فرایند نشان داد که فضولات گاوی نسبت به تغییرات pH مقاوم بوده و مقدار آن در محدوده خنثی میباشد. هر هفته از هر دو هاضم تست شعله گرفته شد تا قابلیت اشتعال و میزان متان بهدست آمده بررسی شود. در مدت 45 روز، از هاضم جریان نیمهپیوسته و جریان ناپیوسته به ترتیب برابر با 472 و 232 لیتر بیوگاز بهدست آمد.کلیدواژه ها
انرژیهای تجدیدپذیر، بیوگاز، فضولات گاوی، هضم بیهوازی، هاضم جریان ناپیوسته و نیمهپیوستهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.