مقایسه دو چارچوب حسابداری آب SEEAW و WA+ در صنایع مواد معدنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC21_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز اقلیدی

دانشجوی دکتری سازه های آبی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مرضیه ثمره هاشمی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

کوروش قادری

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهران اسپهبدی

رئیس تحقیقات آب و محیط زیست مجتمع مس سرچشمه، مس سرچشمه

چکیده

آب برای زندگی ضروری است. این یک جزء کلیدی در رشد مواد غذایی، تولید انرژی، تولید بسیاری از حصولات صنعتی و سایر کالاها و خدمات و همچنین در تضمین یکپارچگی اکوسیستم ها است. اما گرم شدن زمین و مدیریت نادرست منابع آبی حاکی از آن است که در آینده نه چندان دور، جهان، با بحران خشک سالی و کم آبی شدید درگیر خواهد بود. در راستای بحران آبی رویکرد حسابداری آب معرفی شد. توسعه یک چارچوب حسابداری آب که امکان گزارش دهی منسجم و متنی از مصرف آب را فراهم می کند، نشان دهنده یک هدف کلیدی توسعه پایدار است که بسیاری از شرکت های معدنی دنیا به خصوص استرالیا به آن متعهد شده اند. در این پژوهش عملکرد دو چارچوب SEEAW و WA+ در صنایع مواد معدنی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که چارچوب SEEAW پاسخگویی جامع تری نسبت به نیازهای صنایع در مقابل چارچوب WA+ دارد. همچنین چارچوب SEEAW برخلاف WA+ شاخص هایی مجزا برای تمایز بین آ تصفیه شده و آب مورد استفاده مجدد دارد.

کلیدواژه ها

تولید انرژی، یکپارچگی اکوسیستم ها، مدیریت نادرست، گزارش دهی منسجم، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.