تاثیر طول مسیر رودخانه های پیچان رودی بر اختلاط آلودگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC21_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه نجومی سیاهمرد

دانشجوی دکتری گروه مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مفتاح هلقی

دانشیار سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی اسمعیلی ورکی

دانشیار سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

امیراحمد دهقانی

دانشیار سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالرضا ظهیری

دانشیار سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

درک فرآیند پخش، انتقال و اختلاط آلاینده ها، از موضوعات مهم در بررسی آلودگی منابع آب به ویژه رودخانه ها می باشد. ضریب پراکندگی طولی یکی از پارامترهای مهم برای پیش بینی و توصیف فرایند اختلاط و انتقال آلودگی در رودخانه ها است. در تحقیق حاضر به بررسی فرآیند انتقال و اختلاط در پیچان رود، به روش آزمایشگاهی پرداخته شده است. برای این منظور آژمایش های سنجش ردیابی در یک فلوم آزمایشگاهی که به شکل پیچان رود و متشکل از ۸ قوس بود، برای شرایط هیدرولیکی مختلف انجام شد. سپس به کمک داده های اندازه گیری شده و روش روندیابی؛ برای بازه های مختلف، ضریب پراکندگی طولی برآورد گردید. مقایسه نتایج اندازه گیری های انجام شده نشان داد که برای شرایط هیدرولیکی یکسان از نظر عمق و سرعت جریان با افزایش تعداد قوس های طی شده توسط جریان، اختلاف بیشینه غلظت ورودی و خروجی بازه و همچنین زمان خروج ابر ردیابی از بازه، افزایش یافت. بررسی نتایج حاکی از آن است که با افزایش عدد رینولدز در بازه هایی با طول یکسان، ضریب اختلاط افزایش می یابد. همچنین با افزایش طول بازه و تعداد قوس های مسیر حامل ردیاب، تدثیر پارامتر بی بعد عدد فرود بر این ضریب کاهش می یابد. با مقایسه ضرایب برآورد شده در بازه های مختلف می توان دریافت که با افزایش طول بازه و تعداد قوس در مسیر جریان حامل ردیاب، ضرایب اختلاط ابدا روند افزایشی و سپس به مقدار ثابتی نزدیک می گردد.

کلیدواژه ها

اختلاط، آزمایش ردیاب، ضریب اختلاط طولی، پیچان رود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.