تحلیل و بازآفرینی نمایشی سرود هجدهم ایلیاد اثر هومر براساس الگوهای روایت شناسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رکنی

کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی ، موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی ، قم

چکیده

غریب به بیش از سه هزار سال پیش هومر کتابی را نوشت که نه تنها در عصر حاضر در تمام جهان مورد تحلیل قرار گرفته بلکه در عصرهای آینده نیز جهان شمول بودنش را در زبانهای متفاوت همچنان ادامه و از خود نور متساعد خواهد کرد و آن کتاب »ایلیاد« نوشته ی هومر است .از آنجایی که ایلیاد با زبانی فاخر نوشته شده و مهمتر آنکه خوانش و تحلیل این کتاب در کشورمان محدود به اساتید و دانشجویان تخصصی است ، وظیفه داریم روایت و الگوهایی که هومر بکار گرفته است را کشف نموده و آن را به دانشجویان بشناسیم ؛ تا آنان نیز به افراد جامعه و مخصوصا به کودکان و جوانان منتقل کرده و رسالت خود را تکمیل نمایند.ما در این پژوهش قصد آن داریم تا با استفاده از الگوهای ریخت شناسی ، پیرنگ و کنشگران به تحلیل سرود هجدهم پرداخته و سپس با توجه به المانهای بررسی شده به بازآفرینی داستانی امروزی بنام آدم مصنوعی خواهیم پرداخت . نکته حایز اهمیت آن است که نمایش بازآفرینی شده در سه هزار سال آینده اتفاق خواهد افتاد و این نشان از قدر ت نوشتاری در ایلیاد را دارد زیرا می توان به اشکال مختلف و زمانهای مختلف جهت بازآفرینی از سرودهایش وام گرفت .

کلیدواژه ها

ایلیاد، ریخت شناسی ، پراپ، گرماس، بازآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.