زیبایی شناسی بدیع و بیان در دیوان نظمی تبریزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی رامش

دانشجوی ارشد ادبیات فارسی گرایش محض دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

محمد پاشایی

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات فارسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

ادبیات ایران به برکت حضور شاعران نامی ماندگار پیدا کرده و به وسعت و عظمتی جهانی رسیده است . »نظمی تبریزی« از شاعران مشهور سنت گرای معاصر شهر تبریز به شمار می رود. پژوهش حاضر به تحقیق درباره نظمی تبریزی اختصاص دارد. با بررسی و تحلیل دیوان استاد نظمی ، اطلاعات جامع و کاملی از این شاعر و جهانبینی او و جنبه های زیبایی شناختی به کار رفته در دیوان او به مخاطبان و خوانندگان ارائه می شود. دیوان »نظمی « شامل توحید و مناجات، غزل، رباعیات، متفرقه ، تاریخ وفات برخی از شاعران و مشاهیر معاصر، مسند سعادت نامه ، ابیات پراکنده و غزلیات ترکی است . پژوهش حاضر سعی دارد با توجه به جنبه زیبایی شناختی ، صنایع بدیعی و بیانی شاعر را مورد بررسی قرار دهد. »نظمی تبریزی« به بررسی دیوان شعرای پیش از خود پرداخته است و در این راه، دانش او در آثارش از جمله »دیوان نظمی « تاثیر زیادی گذاشته است . او با پشتوانه ادبی محکمی در عرصه شعر سروده و آثار و اشعار گرانبهایی از خود به جای گذاشته است . »نظمی « در بلاغت پیرو شاعران سبک عراقی (به ویژه سعدی و حافظ ) است و ویژگی های شاعران آن سبک در اشعار او به وفور مشهود است .

کلیدواژه ها

نظمی تبریزی، دیوان اشعار، زیبایی شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.