تحلیل چند اصطلاح عرفانی در دیوان نیر تبریزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آقازاده

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد مرند، دانشگاه ازاد اسلامی، مرند، ایران.

چکیده

میرزا محمدتقی حجه الاسلام، متخلص به نیر تبریزی ) ۷۴۲۱ ه .ق- ۷۱۷۴ ه .ق(، یکی از عالمان و فقهای بزرگ آذربایجان، انسانیوارسته و دارای علم و آگاهی فراوان بوده است. او در علوم ادبی و شعر مهارت داشته و تخلص او در شعر )نیر( است. یکی از آثاربرجسته نیر تبریزی، دیوان اشعارش اوست که در سه بخش مثنوی آتشکده، لآلی منظومه و دیوان غزلیا ت تنظیم شده است .هدف نیر تبریزی در دیوان خود این است که به بیان مباحث عرفانی چون : ایمان، باده ، بالا، تجلی و ... بپردازد . در مجموعمی توان گفت که نیر تبریزی با مطرح ساختن این مفاهیم، خواسته است به تبیین تعالیم دین مبین اسلام و مذهب تشیع بپردازد وبه نحو احسن توانسته است از عهده این کار برآید. این مقاله از نو، بنیادی است که با روش تحلیلی _توصیفی و به شیوهکتابخانه ای انجام شده است .

کلیدواژه ها

تحلیل، دیوان، نیر تبریزی، شعر عرفانی، اصطلاحات عرفانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.