بررسی جایگاه حقوق زن درشعرفارسی عصر مشروطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ظریفه سادات

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ادبیان دانشگاه جامعه المصطفی(ص)العالمیه« قم

سیدمحمود کاویانی

استادیار دانشگاه جامعه المصطفی(ص)العالمیه« قم

رقیه ابراهیمی شهرآباد

استادیار دانشگاه جامعه المصطفی(ص)العالمیه« قم

چکیده

یکی از محوریترین مضامین متلبور در ادبیات موضوع زن است. عشق به زن از متعالی ترین احساس مشترک روح انسانهاست که به عنوان یکی از مضامین جاویدان شعری در ادبیات تمام ملل جهان و در همیشه ی روزگاران حضور داشته است. نمی توان ادبیات و شعر را بدون حضور زن تصور کرد چرا که اگر این مضمون والا از شعر و ادبیات کنار گذاشته شد چیزی جز توصیف وتحلیل های صرف تاریخی و اجتماعی و سیاسی و عامیانه چیز دیگری از ادبیات بر جا نمیماند. نقش و جایگاه زن در تحولات دینی، سیاسی اجتماعی قدمت طولانی دارد و این موضوع توجه بسیاری از صاحب نظران عرصه های مختلف را به خود جلب کرده است در این میان دین در ترسیم جایگاه زن نقش بسزایی داشته است.کمتر شاعری را مییابیم که به این موضوع گریزی نزده باشد و تصویری از آن در شعرش تجلی نیافته باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی جایگاه حقوق زن درشعرفارسی عصر مشروطه بود که برای بررسی جایگاه حقوق زن اشعار شاعرانی چون پروین اعتصامی، ملک الشعرا بهار، ایرج میرزا، نسیم شمال، دهخدا و فرخی یزدی مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

حقوق زنان، انقلاب، مشروطه، شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.