ارزیابی آزمایشگاهی بهبود عملکرد جرم نسوز با افزودنی آیروژل نانو متخلخل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی تحقیقات در علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: ICNNA03_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن برگزین

استادیار دانشگاه زنجان، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی

طاهر یوسفی امیری

استادیار دانشگاه زنجان، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی

شیوا فرشادفر

دانشجوی کارشناسی دانشگاه زنجان، گروه مهندسی شیمی

مهدیس محیطی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه زنجان، گروه مهندسی شیمی

چکیده

با توجه به افزایش اهمیت انرژی و جلوگیری از اتلاف منابع و نیز افزایش ایمنی تجهیزات و ساختمان ها در مواقع ایجاد حریق، امروزه تحقیقات در حوزه ساخت و تولید جرم های نسوز مطرح می باشد. جرم های نسوز به صورت عایق پاششی بوده و بر روی سطوح مختلف در صنعت و ساختمان به کار می روند. در این پژوهش هدف اصلی بکارگیری علم نانوتکنولوژی جهت بهینه سازی جرم های نسوز است که با افزودن گونه ای از مواد نانومتخلخل با عنوان آیروژل سیلیکایی انجام شد. در این پژوهش درصدهای متفاوت از آیروژل سیلیکایی به ترکیب جرم نسوز افزوده شد و قالب-هایی در اندازه ۱۵ در ۱۵ سانتی متر با ضخامت ۴ سانتی متر تهیه و مقاومت حرارتی آن ها بررسی شد. آزمایش ها توسط شعله مستقیم پیک جهت شبیه سازی حریق محیط های صنعتی انجام شد و با استفاده از دماسنج دیجیتال دوکاناله دماها اندازه گیری شده و توسط نرم فزار دستگاه رسم و بررسی شدند. دماهای ۷۰۰ و ۹۰۰ درجه سلسیوس در یک طرف جرم نسوز ایجاد شد. با توجه به نتایج به دست آمده افزودن آیروژل در ساختار جرم نسوز در تمامی درصدها، سبب افزایش محسوس مقاومت حرارتی و کاهش اتلاف انرژی میگردد. با توجه به چگالی کم آیروژل، افزودن آیروژل در ساختار جرم نسوز سبب کاهش وزن محسوس می شود که در نهایت باعث کاهش وزن عایق روی تجهیزات می شود.

کلیدواژه ها

جرم نسوز، آیروژل، نانوتکنولوژی، عایق، بهینه سازی، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.