مروری بر خواص، روش های سنتز و کاربردهای نانوذرات طلا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی تحقیقات در علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: ICNNA03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی منتظری پور

استادیار، دپارتمان مهندسی مواد و شیمی، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، قزوین، ایران

محمدمهدی دولتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، قزوین، ایران

امیرحسین زینلی پور

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، قزوین، ایران

چکیده

طلا فلزی نرم، به رنگ زرد و رسانای خوبی است. با این وجود خواص این فلز مانند خواص نوری، الکتریکی، فیزیکوشیمیایی و رزونانس پلاسمون سطحی می تواند با تغییر ویژگی های ذرات آن مانند شکل، اندازه، نسبت ابعادی یا محیط تغییر نماید؛ به طوریکه چنانچه طلا به ابعاد نانو رسانده شود دارای خواص جدید و متفاوتی می شود. سهولت سنتز، عامل دارکردن و اتصال مولکول زیستی به نانوذرات طلا باعث کاربردهای متعدد آن در حوزه های مختلف زیست پزشکی از جمله حسگرهای زیستی، قابلیت هدف گیری تومور برای درمان سرطان، دارورسانی هدفمند، تصویربرداری و درمان های فوتوحرارتی و فوتودینامیکی گردیده است. خواص منحصربفرد نانوذرات طلا منجر به استفاده گسترده از آن به عنوان سنسورهای شیمیایی و زیستی با عملکرد ارتقاءیافته شده است. این ویژگی ها شامل رزونانس پلاسمون سطحی قابل تنظیم، کاهش یا افزایش فلورسانس وابسته به فاصله، رسانایی الکتریکی بالا و خواص استثنایی پراکندگی نور است. نانوذرات طلا را می توان به روش های متنوعی سنتز کرد که در سه دسته فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی قرار می گیرند. در انتخاب روش تولید مناسب عواملی از قبیل قابلیت کنترل اندازه، توزیع، مورفولوژی، کریستاله بودن، شکل و خواص ذرات و همچنین تولید آنها از مواد اولیه متنوع و گوناگون نقش اساسی دارند. با وجود اینکه روش های شیمیایی و فیزیکی برای سنتز نانوذرات محبوبیت بیشتری دارند، استفاده از مواد شیمیایی سمی کاربردهای زیست پزشکی آنها را به ویژه در زمینه های بالینی محدود می کند. در این مقاله، مروری بر خواص و روش های متداول سنتز نانوذرات طلا انجام پذیرفته و پتانسیل های کاربردی این نانوذرات در زمینه های مختلف، مورد بررسی اجمالی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

خواص نوری، سنتز، سنسورها، مواد نانوساختار، نانوذرات طلا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.