بررسی تطبیقی معماری موزه در دوره های قبل از مدرن، مدرن و پست مدرن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF10_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی داراب زاد

مدرس گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

طیبه محمودی

کارشناسی معماری

چکیده

حفاظت و معرفی فرهنگ و تمدن کشورها همواره از مهمترین اصول سیاست های حاکمیتی دولت ها بوده است. موزه ها به عنوان ساختمان های تاثیر گذار با کاربری فرهنگی-آموزشی و با هدف نگهداری و معرفی آثار مختلف تاریخی، هنری، فرهنگی و غیره، جایگاه ویژه ای در تاریخ معماری دارند. ساختار کلی معماری موزه ها در دوره های تاریخی متفاوت بوده است به شکلی که با تغییرات و تحولات بنیادین در طراحی این بناها در ادوار زمانی مختلف همراه بوده است. این تحولات هم به صورت کمی(کالبدی) و هم به صورت کیفی(هویتی) در معماری موزه ها قابل بررسی است. از این رو در مقاله حاضر به بررسی سه دوره مهم قبل از مدرن، مدرن و پست مدرن پرداخته خواهد شد و به صورت تطبیقی تاثیرات هر دوره در معماری موزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ساختار معماری موزه ها از یک بنا با کاربری کلکسیون شخصی جهت نگهداری اشیاء قدیمی و قیمتی در دوران قبل از مدرن به بناهایی با عملکرد های چند گانه آموزشیBنمایشی در دوره مدرن و سپس آثاری هنری- تجسمی با اهداف مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و غیره در دوران پسا مدرن در حال تغییر بوده است. طراحی ساختار کالبدی موزه ها با موضوعات تخصصی مانند جنگ در عصر حاضر به منظور دستیابی به درک کامل تر بازدید کننده از مهم ترین ویژگی های معماری موزه ها است. بررسی تحولات دوره های زمانی معرفی شده در بنای موزه از روش تحلیلی-توصیفی انجام شده و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای است. در پایان بخشی با عنوان بحث و نتیجه گیری ارائه شده و سپس فهرست منابع و ماخذ معرفی خواهد شد.

کلیدواژه ها

موزه، معماری مدرن، پست مدرن، طراحی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.