تبیین نقش متاورس در آموزش معماری با تاکید بر شناخت معماری فرهنگی و تاریخی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CUCONF10_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 184
نویسندگان
استادیار، گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده
با ظهور و گسترس مفاهیم دیجیتالی و مجازی و گسترش همزمان مبانی اقتصادی مرتبط با آن (ارزهای دیجیتال و NFTها)، میتوان گفت که عصر جدیدی تحت عنوان فراجهان (Metaverse) در حال شکل گیریست. بنابراین ضروریست که برای مواجهه با این پدیده اندیشه ای علمی و فرهنگ محور تدوین شود. هدف این مقاله بررسی متاورس و تبیین جایگاه آن در فرایند مطالعات فرهنگی-تاریخی معماری برای بهبود آموزش معماریست تا بتوان از این طریق در برابر چالشهای احتمالی آن به صورت فعال عمل کرد (آینده پژوهی هنجاری). بنابراین تحقیق پیشرو تئوری-بنیادین بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی در بستر کیفی میباشد. براساس یافته های پژوهش متاورس در پی بازسازی جهان فعلی در »فراجهان موازی و مجازیست« تا تصاویری باورپذیرتر از واقعیت ارائه کند. بنابراین این پدیده قادر است هنگام مواجهه مخاطب با دنیای واقعی، تصاویری را تداعی کند که حاصل تجارب جهان بازسازی شده مجازی باشد، پس میتوان ادعا کرد که تاثیر متاورس بر جهان واقعی و معماری آن امری قطعی ست، هرچند که محتوای تولید شده در در این جهان مجازیست، اما آثار آن به صورت پایدار و مانا خواهد بود، پس اولین گام در راستای تحقق بستر مطالعات تاریخی در این فراجهان، سرمایهگذاری اقتصادی نهادهای آموزشی و خریداری اراضی متاورسی است، این امر علاوه براینکه میتواند منابع مالی آینده محور را برای آنها تامین کند، فضایی سه بعدی برای آموزش عملی-مجازی دانشجویان فراهم خواهد آورد، یعنی می توان بخشی از آموزشهای معماری را در این فضا انجام داد. گام دوم بازسازی کالبدهای تاریخی-فرهنگی جامعه در تصویرسازیهای آن است، با توجه به اینکه امکان حضور تعداد کثیری از افراد در فراجهان فراهم شده، این تصاویر میتوانند محتوایی دقیق و بی واسطه از فرهنگ ایرانی-اسلامی در فراجهان ارائه نماید. گام سوم در این مسیر ساخت جهانی مجازی در بسترهای داخلی برای جهانیان است تا به وسیله آن بتوان محیطی مبتنی بر مدینه فاضله ایرانی-اسلامی ارائه کرد.کلیدواژه ها
متاورس، معماری، بازسازی مفهومی، آموزش معماری.مقالات مرتبط جدید
- تاثیر ارتباط برند با خود در رابطه بین تجربه برند حسی و وفاداری برند
- تاثیر تجربه برند حسی بر وفاداری برند در بین مشتریان صنعت لوازم خانگی پارس خزر شهر مراغه
- تاثیر کفایت برند در رابطه بین دیجیتالی شدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر دیجیتالیشدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر توزیع کالابرگها بر بهبود اقتصاد جامعه از دیدگاه خانوارها (مطالعه موردی: دهکهای ۱ تا۷ )شهر تبریز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.