تاثیر کاهش روابط بین المللی ایران بر اثر تحریم ها بر توسعه ی سیستم بانکی ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF11_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 342
نویسندگان
دانش آموخته رشته جغرافیای سیاسی
چکیده
در طول تاریخ استفاده از تحریم های اقتصادی همواره به عنوان یکی از عناصر لایتجزای سیاست خارجی اغلب دولت ها بوده است. هدف از تحریم می تواند محروم کردن کشور موردنظر از دستیابی به بازار جهانی کالا و خدمات و سرمایه و منزوی کردن آن کشور باشد. در این بین تحریم های اقتصادی ممکن است رشد اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از تحریم های اقتصادی، تحریم بانکی است، براین اساس با توجه به اهمیت نظام بانکی در دولت که بخش مهمی از موفقیت برنامه اقتصادی متاثر از میزان توانمندی نظام بانکی است که با تحریم بانکها، مورد هدف قرارگرفته است. با توجه به نقش حیاتی این نظام در اقتصاد، دولتمردان غربی با تحریم بانک ها سعی دارند اقتصاد کشور را همه جانبه تحت تاثیر قرار دهند. در واقع، تحریم به عنوان یک شوک خارجی به طور بالقوه می تواند دارای اثرات بی ثبات کننده بر نظام مالی به ویژه بخش بانکی و به تبع آن بر وضعیت اقتصاد یک کشور (به لحاظ درآمدی و هزینه ای) باشد. در مقابل، عده ای از اقتصاددانان معتقدند تحریم ها اثری بر نظام بانکی ندارند. به اینصورت که ناکارایی این نظام در رعایت مقررات بین المللی و نیز بالابودن ریسک اعتباری آن در سطح بین الملل به خودی خود عاملی شبه تحریم بوده و باعث عدم تمایل بانک های خارجی به همکاری با ایران می شود.کلیدواژه ها
کاهش روابط بین الملل، تحریم ها، توسعه سیستم بانکی ایران .مقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.