سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عراق جدید (با تاکید بر قدرت نرم)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF11_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر عمرانی

دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی

فاطمه محبوب

دانشجوی دکتری رشته مسائل ایران دانشگاه آزاد مشهد

چکیده

به دلیل ماهیت پیچیده ساخت قدرت در عراق و تحولات منطقه از یک سو و حضور قدرتهای خارجی در منطقه از سوی دیگر، موضوع تنظیم سیاست خارجی ایران در عراق جدید (پس از صدام) از زوایای گوناگون قابل بررسی است. هدف مقاله حاضر بررسی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در عراق جدید با روش توصیفی-تحلیلی است. با این مقدمه، این سوال مطرح میگردد که متغیرها و مولفه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عراق پس از صدام چیست؟ فرضیه این است که مولفه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عراق در سه سطح قابل بررسی است: در سطح داخلی، ایران با استفاده از قدرت نرم خود در پی گسترش همکاری با گروه های سیاسی بر مبنای تقویت و تداوم ائتلاف شیعی در دولت عراق است؛ در سطح منطقهای، در پی ائتلافسازی به خصوص از جنبه نرم آن با یک کشور همسایه عربی به منظور شکستن نظم سنتی و شکلگیری نوع جدیدی از توازن قوا در خاورمیانه است؛ و در سطح فرامنطقه ای به دنبال تقویت روابط با عراق جدید جهت تاثیر بر سیاستهای منطقهای آمریکا به خصوص در حوزه »تغییر رژیم« و »آینده حکومت عراق« میباشد.

کلیدواژه ها

سیاست خارجی، قدرت نرم، جمهوری اسلامی ایران، عراق جدید، رقبای منطقه ای و فرامنطقه ای.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.