ارائه چیدمان مجدد مراکز خدماتی با استفاده از الگوریتم داده کاوی مجموعه های پر تکرار آپریوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0549
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی عرب مومنی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی جم، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

فاطمه منصوری

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی جم، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

چکیده

جانمایی مراکز خدماتی ، تاثیر قابل توجهی در عملکرد و بالا بردن سطح خدمات دارد. یک جانمایی درست نه تنها باعث کاهش حرکت ها و ترافیک در مراکز خدماتی می شود، بلکه باعث کاهش زمان خدمت رسانی و نظم بخشیدن به امور می گردد. با توجه به اینکه در مراکز خدماتی بر خلاف مراکز تولیدی ، بین ایجاد خدمت و دریافت خدمت فاصله ای وجود ندارد، کارایی فضای خدمت رسانی نقش قابل توجهی در افزایش رضایت مشتریان و کاهش زمان انتظار آنها خواهد داشت . از این رو در تحقیق حاضر، به ارائه یک متدلوژی جدید برای جانمایی مراکز خدماتی بر مبنای تکنیک های دادهکاوی پرداخته می شود. در این متدلوژی ، جانمایی بخش های مختلف بر اساس میزان مراجعت به بخش ها، میزان مراجعات مشترک بین بخش ها و محدودیت های موجود در فضای جانمایی بدست می آید. بدین منظور، مفهوم تکرار پذیری آیتم ها در تراکنشات خرید مشتریان در الگوریتم آپریوری با مفهوم مراجعت به بخش های مختلف یک مرکز خدماتی جایگزین می گردد و بر مبنای نتایج این الگوریتم داده کاوی ، ضریب نزدیک بودن بین بخش ها در یک مدل برنامه ریزی غیرخطی برای شناسایی جانمایی بهینه تسهیلات بکار برده می شود. با پیاده سازی متدلوژی پیشنهادی بر روی جانمایی یک بانک و خطی سازی مدل کوادراتیک نشان داده می شود که جانمایی موجود بانک بهینه نمی باشد و جانمایی بهینه آن بر اساس مدل تحقیق کارایی بالاتری دارد. همچنین به منظور اعتبار سنجی متدلوژی ، از تکنیک های خوشه بندی سلسله مراتبی و مقیاس بندی دو بعدی بهره گرفته می شود.

کلیدواژه ها

جانمایی مراکز خدماتی ، تکنیک های دادهکاوی ، الگوریتم آپریوری ، برنامه ریزی کوادراتیک .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.