سلامت روان در عصر رسانه و آموزش شهروندی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ایران نژاد

دانشجوی دکتری رشته روانشناسی تربیتی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

علی مهداد

دانشیار، گروه روانشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان )، دانشگاه آزاد اس لامی، اصفهان، ایران

محسن گل پرور

دانشیار، گروه روانشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان )، دانشگاه آزاد ا سلامی، اصفهان، ایران

چکیده

امروزه رسانه های گروهی نقش مهمی در اجتماعی شدن و شکل گیری دانش گروهی افراد جامعه، دارند. محتوا و ساختار رسانه از نظر روان شناختی توجه را به خود جلب می کند و تصویری که در ذهن مردم می سازد همیشه با واقعیت همخوان نیست که باعث ایجاد مشکلات در حوزه های فردی و اجتماعی می شود. با توجه به تبلیغات فراوان و اطلاعات اغلب گمرا ه کننده ای که در فضای مجازی پخش می شوند، شهروندان باید مهارت هایی مانند تفکر انتقادی برای تشخیص درست از نادرست را بیاموزند تا درگیر مشکلات ناشی از به کارگیری اطلاعات نادرست نشوند. گسترش ظرفیت های استفاده از فضای مجازی و رسانه ها، بعد نوینی موسومبه شهروندی رسانه ای را در حوزه شهروندی مدرن و آموزش آن ایجاد کرده است. رفتارهای شهروندی مرتبط با رسانه های اجتماعی، به صورت برخورد با رسانه ها در قالب های مختلف از چاپی تا رادیویی، از ویدئو تا اینترنت است و به شیوه استفاده درست، تجزیه و تحلیل، ایجاد محتوا و مصرف درست، استفاده از موتور جستجو، مهارت های تفکر انتقادی آنچه در جستجو یافت شده و مقایسه منابع مختلف آنلاین، طبقه بندی و حفظ اطلاعات مربوطه، تعریف می شود. آموزش شهروندی رسانه ای به کاربران و افراد جامعه خاطرنشان می کند که افراد در رسانه های اجتماعی داستا ن خود را به طور کامل منتقل نمی کنند بلکه فقط بخشی از آن را برا ی تاثیر بر مخاطبان به نمایش می گذارند. گسترش تفکر انتقادی به رسانه های اجتماعی به کمک سواد رسانه ای که مهارت تحلیل، ارزیابی، تولید و مشارکت در رسانه اجتماعی را تقویت می کند، می تواند از پیامدهای منفیرسانه های اجتماعی جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

رسانه، شهروندی، سلامت روان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.