ارزیابی عملکرد شهرستانها بر اساس برش بودجه پروژه های روستایی و شهری به روش واسپاس در سال ۱۴۰۱ : یک مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، بهره وری و کیفیت
  • کد COI اختصاصی: IPQCONF10_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه فتاحی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مایا جمشیدی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عملکرد محقق شده شهرستان ها در حوزه های فعالیتی سازمان مورد مطالعهبر اساس اهداف پیش بینی شده برش بودجه شش ماه اول سال ۱۴۰۱ به روش واسپاس انجام گردیده است.برش بودجه در ابتدای هر سال توسط سازمان مورد مطالعه، پیش بینی و به تصویب سازمان مرکزی می رسد.برنامه ابلاغی شامل فعالیتهای مختلفی بوده که بایستی تا پایان هر سال توسط سازمان انجام شود. بنابراینبا توجه به برنامه پیش بینی شده، فعالیت های هر سازمان به گونه ای ساماندهی می گردد که در پایان سالکلیه اهداف برنامه ریزی شده محقق گردیده باشد. در این پژوهش به بررسی عملکرد ۸ شعبه (شهرستان)سازمان مورد مطالعه در راستای تحقق اهداف شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ پرداخته شده است که با توجه بهآن می توان دریافت کدام شعبه موفق عمل نموده است. شاخص های تصمیم گیری در این پژوهش از سهحوزه فعالیتی متفاوت سازمان مورد مطالعه بوده و کلیه فعالیت های سازمان را به صورت مختصر پوششمی دهند. در این پژوهش از روش بهترین-بدترین جهت وزن دهی شاخص های مورد مطالعه استفادهگردیده است. سپس با استفاده از روش واسپاس، گزینه ها (شعب/شهرستان ها) رتبه بندی شده اند. لازم به ذکراست این پژوهش از دو دیدگاه "تحقق اهداف از منظر درآمدی-ریالی" و "تحقق اهداف از منظر تعداد" بهبررسی عملکرد شعب می پردازد. این پژوهش منجر به رتبهبندی شعب و شناسایی بهترین عملکرد در تحققاهداف طبق برش بودجه شش ماهه اول ۱۴۰۱ در سازمان مورد مطالعه شده است. این نتایج میتواندتصمیم گیری های مدیران را تحت تاثیر قرار داده و منجر به برخی تغییرات در نگرش و عملکرد آنها گردد.رویکرد بیان شده در این مقاله بینشی برای شناسایی مناسب شاخص ها جهت رتبه بندی واحدها یا شعبمختلف یک سازمان را مهیا می کند. این پژوهش در آینده به محققانی که سعی به رتبه بندی و تصمیم گیریبرای شناسایی بهترین عملکرد از چندین روش مختلف و مقایسه نتایج را دارند، مناسب خواهد بود.

کلیدواژه ها

رتبه بندی، تصمیم گیری چند معیاره، برش بودجه، واسپاس، روش بهترین-بدترین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.