تاثیر رهبری تحول آفرین بر سکوت کارکنان با نقش واسطه ای اعتماد سازمانی در سازمان های ورزشی استان اردبیل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC06_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان بخشوده نیا

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. پژوهشگر، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه جامعامام حسین (ع)، تهران، ایران

مهرداد محرم زاده

استاد مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران

میلاد پیران حمل آبادی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، گروه مدیریت ورزشی و بیومکانیک، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف: هدف این پژوهش بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر سکوت کارکنان با نقش میانجی اعتماد سازمانی است. روش کار: این پژوهش از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل ۲۵۶ نفر از کارکنان سازمان های ورزشی استان اردبیل می باشد. به منظور برآورد حداقل حجم نمونه از Gpower استفاده شد. روش های تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق، پرسشنامه برگرفته از مطالعه زوئی و همکاران بود. (۲۰۱۹). روایی متغیرها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ۰/۷۹ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از روش تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار SPSS v۲۴ و روش Hayes (۲۰۱۹) با استفاده از آزمایشگاه فرآیند از SPSS استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که رهبری تحول آفرین با نقش میانجی اعتماد سازمانی بر سکوت کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج نشان داد که مولفه های رهبری تحول آفرین بر سکوت کارکنان و اعتماد سازمانی تاثیر معناداری دارد. نتیجه گیری: از آنجایی که سکوت کارکنان میتواند پیامدهای زیانباری بر اعضای سازمان و سازمانها داشته باشد، بررسی دقیق پیچیدگیهای سکوت کارکنان ضروری است. در این مفهوم، مولفه های رهبری تحول آفرین بر سکوت کارکنان و اعتماد سازمانی تاثیر بسزایی دارد. بنابراین، بیشتر به ادبیات موجود کمک می کند.

کلیدواژه ها

رهبری تحول آفرین، سکوت کارکنان، سازمان های ورزشی، اعتماد سازمانی، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.