ژئودایورسیتی؛ چالش ها و ظرفیت ها (با تاکید بر ایران)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه رازی
چکیده
ژئودایورسیتی تنوع طبیعی اشکال زمین شناختی (سنگ، کانی، فسیل)، ژئومورفولوژیکی (لندفرم ها، فرایندها) و خاک است. این اصطلاح مجموعه ای از اشکالمرتبط بهم؛ روابط؛ سیاست ها و تفسیر آنها و سیستم ها را شامل می شود. برای اولین بار موری گری کتابی تحت عنوان ژئودایورستی، ارزش گذاری و حفاظت از طبیعت بی جان را در سال ۲۰۰۴ توسط انتشارات وایلی را به رشته تحریر درآورده است و بعد از آن به صورت پراکنده محققان دیگری در این زمینه پژوهش هایی انجام داده اند. ژئودایورسیتی به صورت خلاصه به طبیعت بی جان می پردازد و در مقابل آن بیودایورسیتی تنوع زیستی یا طبیعت جان دار را بررسی و مطالعه می کند. سابقه حفاظت یا ژئوکانزرویشن را در کارهای شارلپز می توان جستجو کرد. منظور از کلمه ژئوکانزرویشن حفاظت زمین شناختی و ژئومورفولوژیکی است. این مقاله با استفاده از روش های توصیفی تحلیلی و با هدف بررسی ژیودایورسیتی در ایران گردآوری شده است. باتوجه به بررسی های میدانی و بهره گیری از نظر کارشناسان و خبرگان به نظر می رسد تنوع زمین شناختی ایران دارای ظرفیت بسیار بالایی بوده اما در بعد برنامه ریزی و مدیریت آن بخصوص معرفی و حفاظت متاسفانه جایگاه مناسبی را نداریم. پیشنهاد می شود همانند بیودایورسیتی چهارچوب سازمانی و تعریف شده ای با متولی مشخص توسط دولت ارایه گردد.کلیدواژه ها
ژیودایورسیتی، اکوسایت، ژئوسایت، ژئومورفولوژی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.