بررسی اثرات ژئومورفیک معادن روباز (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن سنگان)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 397
نویسندگان
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه پیام نور
چکیده
معدنکاری از مهمترین فعالیت ها در پروژه های اکتشاف و معدنکاری هستند که تغییراتی بزرگی بر مورفولوژی محیط طبیعی به وجود می آورند.گاهی به اندازه ای است که محیط اطراف را دچار تغییرات اساسی و خسارات فراوانی می کند. کاربرد موثر ژئومورفولوژی یک ابزار مهم در جلوگیرییا به حداقل رساندن اثرات منفی معدنکاری است. در این پژوهش اثرات ژئومورفولوژیکی معدنکاری در معدن سنگ آهن سنگان مورد بررسی قرارگرفته است. بررسی تاثیرات این فعالیت ها بر محیط و ارائه راه کارهای مناسب میتواند راه گشای حل بسیاری از معضلات پیش رو درحال حاضر وآینده باشد. بررسی این تغییرات در محدوده معدن سنگان با استفاده از عملیات میدانی، تصاویر ماهوارهای صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشانمیدهد فعالیت معدنی روباز باعث شده است که سطح در وضعیت تغییر ناپایدار قرار گیرد و مشکلاتی مانند ناپایداری شیب، خطراتژئومورفولوژیکی و آسیب به محیط زیست را به همراه داشته باشد. همچنین بی ثباتی لندفرم ها ژئومورفیک ناشی از معدنکاری در معدن سنگ آهنسنگان، باعث ایجاد اثرات و شدید محیطی از جمله بر هم زدن نظم سیستم های ژئومورفیک شبکه زهکشی، فرسایش شدید بادی و افزایش گرد وغبار شده است.کلیدواژه ها
معادن سنگ آهن سنگان، ژئومورفولوژی، خواف، معدنکاریمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.