دشت سیلاخور میراث باستانی در هولوسن پایانی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
- کد COI اختصاصی: GEOO09_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
دانشگاه شهید بهشتی، دانشجوی دکتری
سازمان میراث فرهنگی، ریاست سازمان میراث فرهنگی لرستان
دانشگاه شهید بهشتی، عضو هیات علمی
دانشگاه شهید بهشتی، عضو هیات علمی
چکیده
رابطه انسان و محیط و تاثیر متقابل آنها بر بکدیگر از دیرباز مورد توجه بوده است به طوری که هر جا شرایط اقلیمی و محیطی زمینه مساعدی برای رونق فعالیت های زیستی انسان فراهم کرده باشند، در آن منطقه آثار قابل توجهی از تمدن های مترقی بشری یافت می شود. در هولوسن پایانی به دلیل شرایط بین یخچالی (آب و هوای گرمتر و مرطوبتر) شرایط محیطی اعم از دما و پوشش گیاهی برای زیست انسان فراهم بوده است. در این مقاله با بررسی دشت سیلاخور در کواترنری مشخص شد که این دشت با توجه به شرایط محیطی مناسب از جمله خاک و زمین مرغوب حاصل از آبرفت های کواترنری و همچنین درجه شیب مناسب،گستردگی این زمین ها و منابع اب کافی مناسب برای سکونت بوده است. در این پژوهش با مرور مطالعات بین رشته ای شامل جغرافیا، زمین شناسی و باستان شناسی عوامل محیطی موثر در توزیع سکونتگاه های دشت سیدخور هدف مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با مساعد شدن شرایط آب و هوا در هولوسن پایانی شکل گیری سکونتگاه های انسانی بیش از پیش وابسته به توپوگرافی هموار و منابع آب کافی بوده است. بطوریکه دشت سیلاخور در منطقه زاگرس را می توان به سب فراوانی سکونتگاه های انسانی و بنای فرهنگی یکی از میراث باستانی و فرهنگی ایران دوره گودین تلقی نمود.کلیدواژه ها
سکونتگاه های باستانی، تغییر آب و هوا، زاگر مرتفع، کواترنریمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.