تبیین نقش الگوهای تربیتی معلمان در تربیت نسل تمدن ساز حسینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خواجوی بازمانده

کارشناسی ارشد فرهنگ و تمدن اسلامی- دبیر تاریخ مدارس متوسطه دوم، اداره آموزش و پرورش شهرستان بردسیر، کرمان، ایران

چکیده

هدف در اقدام پژوهشی حاضر، بررسی و شناخت نقش الگوهای تربیتی و فرائض دینی معلمان در تربیت دانش آموزان به عنوان نسلتمدن ساز جامعه اسلامی می باشد. با توجه به اینکه این پژوهش، محتوای تربیت را به صورت عینی و عملی ارائه می دهد، در انتقالمفاهیم و آموزش برنامه های تربیتی، کسب فضائل پسندیده و دوری از رذائل اخلاقی نیز می تواند برای نسل جوان آینده تمدن نویناسلامی دارای ضرورت و اهمیت باشد. این پژوهش به روش کتابخانه ای و اسنادی با رویکرد توصیفی -تحلیلی با مطالعه منابع، پس ازجمع آوری داده ها و اطلاعات تبیین شده است. تربیت و شکل گیری شخصیت افراد به ویژه نسل جدید، تحت تاثیر عوامل مختلف درونی،بیرونی و حتی عوامل فوق طبیعی قرار دارد. یافته ها و نتایج پژوهشی نشان می دهد: دو عامل خانواده و مدرسه نسبت به سایر عوامل،نقش بسیار برجسته و سازنده ای در شکل گیری شخصیت افراد جامعه دارند. در این میان، خانواده نخستین محل تعلیم و تربیت وعرصه آموزش برای تمام افراد است. اینجاست که بخش اعظم سلایق و علایق، شخصیت و الگوهای رفتاری افراد شکل می گیرد. مدرسهنیز به عنوان مکمل خانواده، کانونی است که در آن افراد همراه با تعلیم و کسب معلومات، تربیت می شوند. در مدرسه نیز عوامل مختلفیاز قبیل برنامه های درسی، مواد آموزشی، سازمان مدرسه و امکانات آموزشی آن وجود دارند که در امر تربیت موثرند؛ ولی هیچ یک ازاین ها به اندازه نقش معلم، چه به لحاظ آموزشی و چه تربیتی تاثیرگذار نیستند. اوست که به رفتار دانش آموز شکل می دهد و افرادمورد نیاز جامعه را تربیت می کند. از این رو دانش آموزان، بایستی نسبت به الگوهای تربیتی و معنوی معلمین گرامی در مدارس، تاسی واهتمام ویژه داشته باشند.

کلیدواژه ها

الگو تربیتی، معلم، تمدن ساز، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.