تحلیل ارتباط بین داراییهای سفته بازانه در اقتصاد ایران- رویکرد خودرگرسیون برداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET17_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه عامری

چکیده

هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین بازارهای موازی و با قابلیت سفتهبازی است. بدین منظور چهار بازار طلا، ارز، مسکن و سهام مورد ارزیابی قرار گرفتند. به طور خاص در این پژوهش از متغیرهای متوسط قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید، متوسط قیمت دلار در بازار آزاد، متوسط قیمت مسکن در شهر و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بهعنوان متغیرهای اصلی ۴ بازار موازی استفاده شده است. داده های این متغیرها به صورت فصلی از بانک مرکزی ج.ا.ا و بورس اوراق بهادار تهران طی بهار ۱۳۸۶ تا پاییز ۱۴۰۱ جمع آوری شدند. داده های پژوهش با استفاده از مدل خودرگرسیون برداری، توابع واکنش آنی و تجزیه واریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد در سطح اطمینان ۹۵ درصد بین متغیرهای مورد بررسی ارتباطات معناداری وجود دارد. به طور خاص در کوتاه مدت و بلندمدت قیمت سکه بیشترین تاثیر را بر قیمت مسکن در شهر تهران و شاخص قیمت سهام دارد. همچنین نتایج نشان داد در کوتاه مدت نرخ ارز بیشترین تاثیر را بر قیمت سکه بهار آزادی دارد؛ اما در بلندمدت وقفه های قیمت سکه بهار آزادی و شاخص قیمت سهام بیشترین اثر را بر قیمت سکه بهار آزادی دارند. در بلندمدت قیمت سکه بهار آزادی بیشترین تاثیر را بر رفتار نرخ ارز دارد و پس از آن شاخص قیمت سهام قرار میگیرد. قیمت مسکن در شهر تهران نیز کمترین اثر را بر تغییر نرخ ارز در کشور داشته است.

کلیدواژه ها

قیمت سهام، قیمت مسکن، نرخ ارز، قیمت سکه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.