بررسی نقش کلر و اکسیژن در پلاریزاسیون کاتدی آلیاژ آلومینیوم - منیزیم AA5083-H321 در محلول NaCl تحت شرایط هیدرودینامیک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: هشتمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISSE08_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوروش جعفرزاده

دانشجوی دوره دکتری مهندسی مواد دانشگاه تربیت مدرس تهران

تقی شهرابی

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران، بخش مهندسی مواد، گروه خوردگی

سیدمحمدمهدی هادوی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

میرقاسم حسینی

عضو هیئت علمی دانشگاه تبرز، دانشگاه شیمی، گروه الکتروشیمی

چکیده

در این تحقیق رفتار پلاریزاسیون کاندی آلیاژ آلومینیوم - منیزیم AA5083-H321 به عنوان آلیاژی مناسب جهت ساخت شناورهای تندرو، زیردریایی ها و ...،در پتانسیل 1- ولت بر حسب کالومل اشیاع مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشات در محلول NaCl،هوازدایی شده و هوازدایی نشده و همچنین محلول حاوی درصدهای مختلف از NaCl در سرعتهای 2 و 7 متر بر ثانیه انجام شد. شرایط هیدرودینامیک نیز با استفاده از سیستم الکترود استوانه ای چرخان (RCE) ایجاد گردید. پس از انجام آزمایشات، تغییرات منحنی دانسیته جریان بر حسب زمان، همچنین مورفولوژی سطح نمونه ها در شرایط مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که اکسیژن گر چه نقشی محوری در خوردگی حفره ای بر روی سطح آلومینیوم دارد ولی عدم حضور آن نیز شرایط لازم را برای تأمین حفاظت کاتدی از طریق پلاریزاسیون کاتدی فراهم نمی کند. همچنین با توجه به شدت واکنشهای کاتدی که بر روی سطح رخ می دهند، کلر نقش برجسته ای بر روی سطح آلومینیوم در زمان پلاریزاسیون کاتدی ندارد.

کلیدواژه ها

پلاریزاسیون کاندی، آلومینیوم، محلول NaCl، اکسیژن، یون کلر، هیدرودینامیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.