تحلیل هیدرولیکی آبگیری و برآورد رسوب رودخانه خیر آباد پس از بهرهبرداری از سد مخزنی کوثر
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE03_633
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1182
نویسندگان
دانشجوی دکتاری سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی مهندسین مشاور شاراب
کارشناس ارشد سازه های آبی سازمان آب و برق خوزستان
چکیده
حرکت رسوبات و نشست آنها در رودخانه ها به عنوان یکی از معضلات بهره برداری در تامین آب شرب و یا اراضی کشاورزی و غیره می باشد. امکان بهینه آبگیری از رودخانه ها یکی از اهداف تامین آب طرح ها محسوب می گردد. رودخانه خیرآباد یکی از رودخانه های استان خوزستان بوده که انتخاب محل آبگیری مناسب از آن جهت یکی از طرح های تامین آب، مدنظر می باشد. بدین منظور با استفاده از مدل ریاضی Hec-Ras حدود 10 کیلومتر آن مقطع برداری و شبیه سازی گردید و شرایط هیدرولیک و رسوب آن بررسی شد. با توه به مطالعات هیدرولیکی، آبدهی حداقل روزانه بر اساس احتمال وقوع 80 درصد به میزان 3/84 m3/sec و سیلاب حداکثر لحظه ای 25 ساله 2283 m3/sec برآورد گردید. آبگری که به صورت ایستگاه پمپاژ می باشد. با تخصیص /51 m3/se آب رودخانه خیرآباد را جهت تامین آب 652 هکتار از اراضی، تحت پوشش قرار می دهدو با استفاده از دو ایستگاه آبسنجی در بالادست و پایین دست بازه مورد نظر و همچنین با توجه به رهاسازی جریان سد کوثر در بالادست محل آبگیری رودخانه، آمار دبی و رسوب اندازه گیری شده در شرایط قبل و پس از احداث سد یاد شده، آورد رودخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به آمار اندازه گیری شده پس از احداث سد آورد رسوبی رودخانه با 89/18 درصد کاهش، به میزان 139/862 تن در سال برآورد گردید.کلیدواژه ها
آبگیری ، رسوب ، آبدهی رودخانه ، آورد سالیانه ، سد کوثراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.