پهنه بندی رخساره های جزر و مدی پیش نیاز مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استان بوشهر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 18، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_MARIN-18-36_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا غریب رضا

Soil Conservation and Watershed Management Research Institute

محمدرضا اله یار

Ports and Maritime Organization

حمید خلیلی

Ports and Maritime Organization

رسول قنبری ممان

Ports and Maritime Organization

چکیده

شناسائی و پهنه بندی مناطق و رخساره های جزر و مدی که نقش تعیین کننده ای در مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی دارد، هدف این پژوهش بوده است. روش پژوهش بر اساس تفسیر کارشناسی گستره مکانی مهکشند نجومی (HAT)، بیشینه مهکشند و کهکشند بر تصاویر ماهواره ای Sentinel-۲A سال ۲۰۱۸ با قدرت تفکیک مکانی ۱۰ متر به ترتیب برای تعیین مرز مخاطره آبگرفتگی بلند مدت، مناطق فوق جزرومدی و زیر جزرومدی و به تعبیری عرصه مخاطره کوتاه مدت بوده است. در منطقه ساحلی استان بوشهر، عرصه ای به مساحت ۸۱ هزار هکتار در معرض آبگرفتگی بلند مدت، ۱۵ هزار هکتار در معرض آبگرفتگی ماهانه و ۵/۵۳ هزار هکتار در معرض آبگرفتی روزانه هستند. نتایج نشان داد که بالغ بر ۶۲ درصد سواحل استان بوشهر جزر و مد غالب است. پیاده سازی کاربری مطلوب اراضی در منطقه ساحلی استان بوشهر بدون توجه به این مخاطره میسر نبوده و در مقابل باید از این اراضی برای آبزی پروری، شورورزی و جنگل کاری حرا استفاده شود.

کلیدواژه ها

Bushehr Province, Coastal flooding risk, Coastal zone, Tidal facies, Zoning, استان بوشهر, رخساره جزر و مدی, منطقه ساحلی, پهنه بندی, مخاطره آبگرفتگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.